Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 300 de elevi din judeţul Alba s-au întâlnit cu poliţişti. Lecții educative pentru siguranța în şcoli

Publicat

DSC_0292 Peste 300 de elevi din judeţul Alba s-au întâlnit cu poliţişti şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere, în cadrul unor activităţi ce au avut drept scop informarea şi educarea acestora, cu privire la prevenirea victimizării din infracţiuni şi accidente.

În perioada 3 – 11 mai, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu poliţişti de investigaţii criminale, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, au desfășurat activităţi informativ – preventive la Liceul Tehnologic Sebeş şi la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj.

Mesajele transmise de poliţişti şi reprezentanţii partenerilor au fost adaptate categoriilor de vârstă, iar discuţiile au fost interactive.

Cu elevii din clasele primare, au fost abordate teme de siguranţă rutieră, cuprinse în programul naţional „Şcoala siguranţei Tedi”. Copiilor le-a fost explicată semnificaţia indicatoarelor rutiere, astfel încât să fie capabili să adopte un comportament rutier preventiv atunci când se deplasează pe drumurile publice şi le-au fost prezentate principalele reguli de comportament, în scopul prevenirii violenţei verbale şi fizice.

Elevii din clasele de liceu au fost provocaţi la dezbateri ce au vizat prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea traficului de persoane, prevenirea traficului şi consumului de droguri şi nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor rutiere.

Pe lângă sfaturile primite, elevii au fost conştientizaţi cu privire la drepturile pe care le au dar şi cu privire la obligaţiile ce rezultă din acestea.

Siguranţa în şcoli rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile preventive vor continua atât pe perioada anului şcolar cât şi în vacanţa de vară ce se apropie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax