Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 300 de locuitori din comunele Ciugud şi Vinţu de Jos au primit recomandări de la poliţişti

Publicat

Cetăţenii din comunele Ciugud şi Vinţu de Jos au primit sfaturi de la poliţişti privind modalităţile de protejare împotriva infracțiunilor de furt şi înşelăciune. Acţiunile poliţiştilor urmăresc creşterea siguranţei cetăţenilor din mediul rural.

În perioada 27 aprilie – 4 mai, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba sprijiniţi de poliţiştii de la posturile de poliţie comunale Ciugud şi Vinţu de Jos au fost prezenţi în localităţile aparţinătoare celor două comune pentru a discuta cu cetăţenii despre modalităţile concrete de prevenire a furturilor din locuinţe şi a înşelăciunilor comise prin diverse moduri de operare.

Peste 300 de persoane, în general vârstnice, au primit recomandări pentru a-şi proteja locuinţa și bunurile personale şi pentru a nu da curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor necunoscuţi, care fie mint în legătură cu identitatea lor şi îşi atribuie calităţi false, fie prezintă diverse oferte a căror contravaloare este prea mică pentru a fi reală.

De asemenea, vârstnicii au fost atenţionaţi cu privire la vânzătorii ambulanţi şi persoanele ce prestează servicii de amenajare a locuinţei sau care montează scocuri şi li s-a recomandat ca în momentul în care acceptă astfel de servicii să fie precauţi şi să se asigure că, contravaloarea serviciilor este cea corectă.

Cetăţenilor le-au fost puse la dispoziţie şi materiale informativ-preventive şi li s-a recomandat să anunţe poliţia în cazul în care sunt victime sau martori ai unor infracțiuni.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la intrarea în locuinţă!

Nu  lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!

Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau servicii!

Dacă primiţi un telefon de la un necunoscut care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive, nu daţi curs solicitării, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!

Dacă observaţi persoane suspecte sau sunteţi victimă a unei infracţiuni, sesizaţi Poliţia!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax