Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 300 de participanți la Geneva, la proiectul Inter-Art dedicat marcării celei de-a 60-a aniversări a României ca stat membru al ONU

Publicat


geneva18În acest sfârșit de martie, la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, a avut loc vernisajul Expoziţiei Internaţionale “Conexiuni Interculturale”, cuprinzând lucrări semnate de 94 de artişti din 60 de ţări, de pe toate continentele lumii. Dintre cei care expun, 30 de artişti au reprezentat salonul de artă românească contemporană.  A fost vernisată și expoziţia personală “Culoarea viselor” de Ștefan Balog.

Evenimentul cultural s-a desfăşurat pe parcursul săptămânii 23 – 27 martie, şi se circumscrie seriei de manifestări organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru marcarea celei de-a 60-a aniversări a României ca stat membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Vernisajul a avut loc în prezenţa șefei Cabinetului de Activități Culturale – ONU Geneva, Ruth Hahn-Weinert, reprezentând pe directorul general Michael Moller, a preşedintelui Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu, a ambasadorului Maria Ciobanu, reprezentantul permanent al României la ONU şi a președintelui Fundaţiei Inter-Art, Ștefan Balog.

Au fost prezenţi la expozitie ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, secretarul de stat coordonator al Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, Lacziko Eniko, Ambasadorul României în Elveția, Anca Opris, și consulul onorific al României la Geneva, Guido Gianasso.

Ceremonia de inaugurare a cuprins de asemenea:

– Lansări de carte şi album: „Imagini din Aiudul de altădată” (de Robert Lixandru şi Ioan Hădărig) şi „Aripile cerului“ (de Ioan Hădărig);

– Recital de muzică românească, oferit de Daniel Avram;

– Degustare de vinuri româneşti din regiunea Transilvaniei.

Din delegația Inter-Art au făcut parte:  președintele Ștefan Balog, directorul artistic Ioan Hădărig, secretarul general Robert Lixandru, vicepreședintele Zoltan Balog și interpretul de muzică folk, Daniel Avram.

Au fost prezenți la versiajul expoziției și artiștii plastici: Ozlem Kalkan Erenus (Turcia), Catherine Chretien (Franța), Horhat Miklos (Aiud, România), Horhat Kund Lehel (Aiud, România).

Manifestarea s-a desfășurat în prezența a peste 300 de participanți: ambasadori, corp diplomatic, reprezentanți și oficiali, presă, reprezentați și membri ai comunității românești, public iubitor de artă.

Organizatorii manifestărilor au fost Ministerul Afacerilor  Externe, Misiunea Permanentă a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi organizaţiile internaţionale cu sediul în Elveţia, Institutul Cultural Român, Departamentul pentru Relaţii Internetnice, Secretariatul General al  Guvernului, Fundaţia „Inter-Art” Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, în parteneriat cu Consiliul Judeţean  Alba, Primăria-Consiliul Local Aiud.

“Purtând marca Inter-Art Aiud evenimetul a suprins prin numărul important de artiști din întreaga lume participanți la o expoziție, prin diversitatea culturală și de abordare artistică, prin conceptul inedit propus. A fost un succes de receptare critică și de participare la o expoziție organizată la sediul ONU din Geneva, Elveția”, a declarat directorul artistic Inter Art Aiud, Ioan Hădărig.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Un bărbat din Câmpeni a dat în judecată IPJ Alba, după ce a fost amendat că a sunat de două ori la 112. Ce au decis judecătorii

Publicat

sediu ipj

Un bărbat din Câmpeni, care a sunat de două ori la 112 să raporteze că a găsit vegetație uscată arsă pe terenul unui vecin, a fost amendat cu 1.000 de lei, de către agenții constatori, pentru apelarea abuzivă a numărului de urgență. Bărbatul nu a fost de acord cu amenda primită și a acționat în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Vlogul unui cătun din Munții Apuseni: Povești despre haiduci, motocicliști germani și o iapă pe nume Londra

Publicat

lae

Într-un cătun din Munții Apuseni, trei bunicuțe s-au apucat de vlogging. De la rețete de cozonac sau tutoriale de vopsit ouă de Paște, cele trei vloggerițe au devenit vedete peste noapte. Dar nu sunt singure, Lae este vecinul Zinei, Liviei și Corneliei și este pasionat de ”storytellying” și ”slangul” din Tecșești.  Lae știe toate poveștile din […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Iulia Ghenea, tânăra din Cugir care a demascat un profesor de la Babeş-Bolyai ce o hărțuia sexual, a ajuns subiect de film

Publicat

tanara cugir

Pe 21 iunie 2011, un profesor al Universității Babeş-Bolyai din Cluj, cu peste 20 de ani experiență la catedră, devenea ”actorul” principal într-un scandal de hărțuire sexuală. Potrivit jurnaliștilor de la libertatea.ro, Iulia Ghenea, o studentă din Cugir, mai avea de dat înainte de susținerea licenței, un singur examen la cursul predat de Ilie Parpucea, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: INCENDIU în localitatea Rădești. O stivă cu baloți de luncernă a luat foc

Publicat

radesti

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 17.50, la o stivă cu baloți de lucernă în localitatea Rădești. Pentru stingerea focului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate