Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Peste 300 de percheziții în toată țara. Dosar în legătură cu o firmă care vindea arme ilegal și le livra prin curier

Publicat

Polițiștii desfășoară peste 300 de percheziții în toată țara, într-un dosar privind nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. O firmă din afara țării ar fi comercializat online arme de autoapărare, tir sportiv cu aer comprimat, airsoft și le-ar fi expediat prin curier celor interesați.

Potrivit IGPR, vineri, 4 octombrie polițiștii structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., pun în executare 316 mandate de percheziție domiciliară în toate județele țării.

Acțiunea este organizată într-un dosar penal, instrumentat la nivelul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

YouTube video

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Peste 300 de percheziții în toată țara. O firmă vindea arme ilegal

Polițiștii au documentat activitatea infracţională a unei societăți comerciale din afara teritoriului țării. Aceasta, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Activitatea s-ar fi desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online. Societatea în cauză ar fi livrat armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu.

Acţiunea vizează creşterea gradului de siguranţă şi scoaterea din circuitul ilegal a unor arme supuse autorizării.

Condiții pentru autorizare în cazul armelor neletale

Poliția reamintește condiții generale de autorizare pentru arme neletale supuse autorizării:

  • nu au fost condamnate cu executare pentru fapte săvârșite cu intenție
  • ⁠nu sunt inculpate pentru fapte săvârșite cu intenție , prevăzute de Codul Penal , legea 143 / 2000, legea 194/2011, OG 158/1999, legea 535/2004 și legea 407/2006
  • ⁠sunt apte medical și psihologic
  • ⁠nu prezintă pericol pt ordinea publică siguranța națională viața și integritatea persoanelor
  • ⁠nu le-a fost anulat dreptul de deținere port și folosire arme în ultimii 2 ani
  • ⁠nu au pierdut arme din motive imputabile în ultimii 5 ani
  • ⁠au absolvit un curs de instruire teoretică și practică , în domeniul armelor.

Razii pentru prevenirea faptelor antisociale

De asemenea, la această oră, vineri se desfășoară acțiuni de tip ”razie”, în toată țara, în scopul prevenirii faptelor antisociale.

Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate