Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Peste 34.000 de persoane defavorizate din Alba vor primi măști de protecție. DSP a început distribuirea acestora

Publicat

DSP Alba anunță că de joi, 10 septembrie, a început distribuirea măștilor de la Ministerul Sănătății pentru persoanele defavorizate din județ. În total, au fost primite de la minister 1.705.350 de măști, pentru peste 34.000 de beneficiari.

Potrivit sursei citate, timp de trei zile – joi, vineri și luni – măștile vor fi ridicate de reprezentanții UAT-urilor din Alba, care apoi le vor distribui la rândul lor, către categoriile de persoane defavorizate prevăzute în Ordonanța 78/21.05.2020.

”Este vorba despre 34.107 de persoane identificate ca făcând parte din cele 4 categorii sociale defavorizate, conform ordonanței amintite, astfel: persoane provenite din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, persoane provenite din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt până la 704 lei inclusiv, persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale.

Fiecare persoană va primi câte 50 de măști, considerate suficiente pentru o perioadă de 2 luni.

Numărul persoanelor beneficiare de măști gratuite furnizate de Ministerul Sănătății a fost stabilit de fiecare primărie în parte, pe baza solicitărilor venite din partea unităților administrativ-teritoriale din Alba fiind întocmit un necesar pentru tot județul”, a transmis DSP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax