Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 350 de cercetași au participat la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Național „Unitate și Prietenie”

Publicat

parada

În perioada 29 noiembrie – 2 decembrie a avut loc, la Alba Iulia, „Festivalul Național Unitate și Prietenie”, organizat de cercetaşii din Centrul Local „Axente Sever” Alba Iulia. Evenimentul ajuns la cea de-a 15-a ediție a strâns alături de albaiulieni peste 350 de cercetași din 30 de Centre locale din toată țara.

Deschiderea evenimentului a avut loc joi seara, în Piața Toboșarului, unde trupa „Skepsis” a jucat o scurtă piesă de teatru, urmată de prezentarea Centrelor locale prezente la eveniment. Cercetaşii prezenţi au intonat imnul festivalului, alături de compozitoarea acestuia, Cristina Tătar, cercetaş în cadrul Centrului Local „Axente Sever”.

Vineri şi sâmbătă dimineaţa, cercetaşii au participat la sesiunile de ateliere pregătite de organizatori, acestea fiind împărţite în funcţie de ramurile de vârstă (exploratori şi adulţi). În cadrul atelierelor, participanţii au avut ocazia de a învăţa despre prim ajutor, reciclarea gunoaielor în mod creativ, dar şi despre autoapărare, tir cu arcul, căţărare sau dansuri. De asemenea, au avut loc ateliere despre arta fotografică şi modul de realizare a desenelor animate, au avut loc excursii la Salina Turda şi Râpa Roşie (Sebeş), iar, în cadrul proiectului social „Zâmbeşte”, cercetaşii participanţi la festival au avut ocazia de a realiza activităţi cu copii defavorizaţi.

Vineri după-masa, participanții au avut în program Competiţia Breslelor, un joc desfăşurat în Cetatea Alba Carolina, în cadrul căruia au fost împărțiți aleator în echipe. Scopul activităţii a fost atât rezolvarea provocărilor din cadrul jocului, cât şi socializarea între participanţi şi descoperirea Cetăţii.

Sâmbătă, Ziua Naţională a fost marcată de cercetaşi prin „Parada Făcliilor” din cadrul manifestărilor de 1 Decembrie, la iniţiativa Consiliului Judeţean Alba şi a Primăriei Municipiului Alba Iulia. Peste 300 de cercetaşi s-au deplasat cu făcliile de la Casa de Cultură a Sindicatelor, până în Piaţa Cetăţii, marcând încheierea manifestărilor de 1 Decembrie, urmând apoi focul de artificii.

Parada a marcat, de asemenea, începutul festivităţii de închidere şi premiere, al cercetaşilor prezenţi la Festivalul Unitate si Prietenie, seara acestora continuând cu Balul Breslelor, în cadrul căruia fiecare Centru Local participant a avut ocazia de a-şi prezenta activitățile realizate în anul curent.

Festivalul este, printre altele, şi o competiţie, astfel, festivitatea de închidere a culminat cu premierea cercetaşilor câştigători, la diferite categorii. Seara s-a încheiat cu un concert susținut de trupa Sto and the Smoking Seasons.

Ediţia a 15-a a Festivalului Național „Unitate și Prietenie” a fost organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului Alba, Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, STP Alba, Grupul Skepsis, Miracolix, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Asociația RYMA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax