Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iulia și Blaj au participat la activități interactive cu polițiștii

Publicat

În săptămâna care se încheie, peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iulia și Blaj au participat la activități interactive cu polițiștii, dedicate siguranței.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 21 – 23 septembrie 2022, tinerii care învață la Liceul de Arte ”Regina Maria”, din Alba Iulia, Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” din Blaj precum și cei care învață la Școala Gimnazială Micești au primit explicații de la polițiștii Biroului Siguranță Școlară și de la cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu privire la consecinţele comportamentelor delincvente, cu accent asupra formelor de violență fizică și psihologică (bullying) și au fost sprijiniți să conştientizeze pericolele la care se pot expune în mediul online.

Totodată, le-au fost expuse aspecte legate de traficul de persoane, consumul de tutun, alcool și substanţe psihoactive, în scopul prevenirii victimizării, adolescenții fiind încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

La activități au participat și 23 de cadre didactice din cadrul celor 3 instituții de învățământ, care vor multiplica mesajul polițiștilor, în cadrul activităților didactice pe care le desfășoară.

 

Siguranța elevilor reprezintă și în acest an școlar, prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Alba, iar acțiunile informativ – preventive, dedicate lor, vor fi continuate pe toată durata acestuia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate