Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 400 de elevi din Blaj și Sebeș au participat la lecții de siguranță prezentate de polițiștii IPJ Alba

Publicat

Peste 400 de elevi din Blaj și Sebeș au participat la o lecție de siguranță prezentată de polițiști. Temele abordate au fost legate de prevenirea violenței în școli, siguranța pe internet și prevenirea consumului de droguri.  

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, cu sprijinul cadrelor didactice, au fost prezenți la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj, la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj și la Liceul cu Program Sportiv Sebeș. 

La întâlnirile cu polițiștii au participat aproximativ 450 de elevi care au primit informaţii legate de formele şi cauzele manifestărilor violente în şcoală, factorii favorizanţi pentru un comportament agresiv, consecinţele comiterii unor infracţiuni, capcanele unui anturaj nepotrivit și consecinţele absenteismului şcolar.

Totodată, elevilor le-au fost oferite explicaţii despre pornografia infantilă prin sisteme informatice şi modurile de prevenire şi raportare a acesteia, traficul de persoane racolate prin intermediul internetului, hărţuirea, prevenirea victimizării minorilor prin intermediul jocurilor on-line şi nu în ultimul rând, prevenirea consumului de substanţe interzise.

Activitățile informativ-preventive derulate de polițiști în unitățile de învățământ din județul Alba vor continua pe durata întregului an școlar. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax