Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 400 de persoane din Alba, consiliate de polițiști pentru prevenirea violenței domestice

prevenire violenta domestica IPJ Alba

Publicat

Campania  „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, desfășurată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a continuat marți cu activităţi dedicate prevenirii violenței împotriva femeilor. Polițiștii au discutat atât cu femei din mediul rural cât și cu femei din urban, cărora le-au explicat că abuzurile fizice și emoționale nu trebuie acceptate și pot fi combătute.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, polițiștii din Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Aiud, precum și cei din Ighiu, Blandiana și Cergău au discutat cu peste 450 de persoane, în cadrul unor activități desfășurate atât în unități de învățământ cât și cadrul unor acțiuni stradale, despre violența domestică, hărțuire și alte abuzuri care pot victimiza o femeie.

actiune IPJ Alba violenta domestica

Polițiștii au explicat prevederile legale referitoare la violența în familie și la faptele de abuz fizic sau emoțional și au încurajat reclamarea situațiilor care ar putea avea urmări grave asupra sănătății și integrității unei femei.

De asemenea, în cadrul discuțiilor purtate, s-a insistat pe informarea cu privire la ordinul de protecție provizoriu care poate fi emis, de către polițist, imediat după sesizare, în cazul unei fapte de violență în familie.

Activităţile din cadrul Campaniei „Săptămâna prevenirii criminalităţii” vor continua mâine, 5 iunie, cu ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor.  

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate