Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 500 de elevi din Sebeş, Săliştea şi Vinţu de Jos au aflat cum ar putea deveni poliţişti

Publicat

colaj politisti elevi

Caravana promovării profesiei de poliţist a ajuns marţi la Vinţu de Jos, Săliştea şi Sebeş. Peste 500 de elevi au aflat detalii despre munca de poliţie chiar de la poliţişti. Activităţile desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba sunt dedicate sărbătoririi, la 25 martie, a Zilei Poliţiei Române.

„Caravana promovării profesiei de poliţist”, formată din poliţişti din structurile de resurse umane, rutieră, ordine publică, acţiuni speciale şi prevenire a criminalităţii a fost prezentă la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeş, la Şcoala Gimnazială „David Prodan” din Săliştea şi la Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” din Vinţu de Jos.

politisti si elevi

Elevilor le-au fost oferite informaţii despre şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o şcoală de poliţie.

politisti si elevi

Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, avantajele oferite tinerilor care urmează şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor), iar elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală de poliţie.

politisti si elevi

La aceste activități, alături de polițiști, au fost prezenți și specialişti din cadrul  Direcției Generale Anticorupție şi ai Centrului de Evaluare Prevenire și Consiliere Antidrog Alba.

politisti si elevi

Acţiunile de promovare a profesiei de poliţist, cuprinse în programul manifestărilor dedicate „Zilei Poliţiei Române 2019”, vor continua pe în această săptămână. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax