Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 5000 de vizitatori la Târgul Căciulilor de la Blaj de anul acesta. Cadouri pentru sărbătorile de iarnă

Publicat

targ caciuli blaj 2014_1 Peste 5000 de persoane au participat, în weekend, la Târgul Căciulilor de la Blaj, eveniment atestat documentar de trei secole. Acesta se desfașoară în fiecare an de Sfântul Nicolae și adună în orașul de la confluența Târnavelor mii de vizitatori.

Primăria Municipiului Blaj a închis traficul rutier pe bulevardul central și pe străzile adiacente începand cu vineri seara, astfel încat cei 170 de comercianți au profitat din plin de două zile de comerţ, spre bucuria vizitatorilor.

Chiar dacă de zeci de ani cu ocazia acestui eveniment nu se mai vând doar căciuli, varietatea produselor puse în vânzare de comercianți îi face pe vizitatori să participe în fiecare an în căutarea cadoului perfect de Sfântul Nicolae sau pur și simplu pentru a păstra o tradiție străveche a zonei. Fie ca a fost vorba de turtă dulce, ornamente pentru brad sau ceramica, toate aceste produse întregesc imaginea unui eveniment care marchează practic începutul sărbătorilor de iarnă.

Denumiți în mod popular “căciulari”, comercianții de articole din blană au avut la dispoziție aproximativ 50 de standuri în zona centrală a târgului.

Ordinea și buna desfașurare a evenimentului a fost asigurată de importante efective ale Poliției Municipale, Poliției Locale și Jandarmeriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax