Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 60 de studenți Erasmus+ din opt ţări încep cursurile semestrului al II-lea, la Universitatea din Alba Iulia

Publicat

IMG_6257 Peste 60 de studenţi din mai multe ţări vor participa la cursurile semestrului al II-lea din anul universitar 2016-2017, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Festivitatea de primire a studenților Erasmus+ Incoming a avut loc luni, 6 martie, începând cu ora 10.00, în Amfiteatrul A9 din cadrul universității.

Studenții internaționali Erasmus+ Incoming au fost primiți luni, 6 martie, începând cu ora 10.00, într-un cadru oficial, de reprezentanții Centrului de Relații Internaționale din cadul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Tinerii provin din Turcia, Polonia, Rusia, Serbia, Muntenegru, Italia, Spania și Bulgaria și sunt cazați în căminele  Universității din Alba Iulia. Aceștia primesc o sumă de bani de minim 400 de euro/lună, în funcție de țara din care provin. Studenții care provin din țări aflate în afara Uniunii Europene (Serbia, Muntenegru, Rusia) primesc un grant lunar de 750 de euro/lună.

În semestrul al II-lea al anului universitar 2016 – 2017, la Universitatea albaiuliană vor studia 24 studenţi și studente din Turcia, 20 din Polonia, 12 din Rusia, 4 din Serbia, 3 din Muntenegru, 2 din Italia, unul din Spania și unul din Bulgaria.

Față de anii trecuți, în acest semestru au venit mai mulți studenți din Rusia. „În semestrul I au fost trei studenți din Rusia, iar în semestrul al II-lea au venit 12 studenți”, a transmis asistentul mobilități Erasmus+, Aura Florescu.

De asemenea, din cei 44 de studenți care au fost în semestrul I al anului universitar 2016 – 2017, 18 au ales să învețe la UAB și în semestrul al II-lea.

În total, în semestrul al II-lea la UAB vor învăța 67 de studenți Erasmus+, majoritatea (30) la Facultatea de Facultatea de Istorie și Filologie, 14 la  Științe Economice, alţi 11 la Facultatea de Științe Exacte și Inginerești, 10 la Drept și Științe Sociale și 2 studenți la practică de specialitate (din Bulgaria și Turcia).

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax