Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Peste 80 de copii din clasele V-VIII au participat la concursul ,,ArhimatematicuS”, organizat de elevii Colegiului Naţional Militar din Alba Iulia. Exerciţiu demonstrativ

Publicat

arhim 24 Peste 80 de elevi din clasele V-VIII, de la şcoli din mediul rural, au participat, în weekend, la concursul de matematică ,,ArhimatematicuS”, desfăşurat în acest week-end. Competiţia a fost coordonată de către elevii Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” pasionaţi de matematică şi membri ai centrului de excelenţă, coordonat de către profesor Anamaria Fuia.

Cei 85 de elevi înscrişi în competiţie au avut ocazia de a cunoaşte programul elevilor în uniformă, fiind găzduiţi o noapte în colegiul militar gazdă şi integraţi în programul zilnic.

Au vizitat colegiul, au fost însoţiţi şi consiliaţi de către elevi, au participat la o demonstraţie specifică orelor de pregătire militară, cu elemente specifice instrucţiei de front, au vizitat poligonul de tir, au servit masa, au socializat şi au găsit răspuns la toate întrebările şi curiozităţile lor.

Subiectele concursului au fost realizate, la nivelul fiecărui an, de către elevii din echipa de proiect, corectura fiind executată tot de către ei. Micii concurenţi au trecut cu brio proba şi au fost recompensaţi cu medalii şi diplome. Cei mai buni au fost premiaţi cu tricouri purtând sigla concursului şi rechizite de foarte bună calitate.

Dan Alexandru Truţă, elev al Şcolii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu” Şard, clasa a VIII-a, a obţinut cel mai mare punctaj şi fost premiat cu o tabletă în valoare de 749 de lei.

“Concursul a fost o bucurie împărtăşită. Apoi, pentru cei mici a fost o experinţă de neuitat în mediul cazon specific colegiului militar, iar pentru ceilalţi, un bun prilej de a-şi demonstra abilităţile de organizatori, coordonatori, corectori şi viitori lideri militari. Momente şi experienţe frumoase au împărtăşit şi profesorii coordonatori şi însoţitori. Pentru toate acestea echipa de proiect aduce mulţumiri tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare şi reuşita acestei minunate activităţi. Felicitări tuturor”, au transmis reprezentanţii colegiului.

Concursul a fost finanţat de către Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax