Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 80 de lucrări de specialitate, prezentate la sesiunea științifică a Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia. Participă cercetători din țară și străinătate

Publicat

IMG_2504 La Alba Iulia s-a deschis oficial joi, la Sala Unirii, sesiunea științifică a Muzeului Naţional al Unirii, „Unitate, Continuitate şi Independenţă în Istoria Poporului Român. 96 de ani de la Marea Unire (1918-2014)”. Lucrările ştiinţifice vor fi susţinute pe parcursul a două zile, în perioada 20-21 noiembrie, în cadrul a trei secţiuni: Arheologie, Istorie şi Restaurare-Conservare.

Este o mare bucurie să avem astăzi în mijlocul nostru atât colegi din instituţii de prestigiu din România, universităţi, muzee, institute de cercetare, dar şi de peste hotare. Avem cercetători din Ungaria, avem de asemenea un tânăr restaurator din Portugalia care participă la lucrările noastre. Deschidem astfel posibilitatea ca această sesiune a muzeului să fie cunoscută peste hotare”, a declarat Constantin Inel, directorul adjunct al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, în deschiderea sesiunii ştiiţifice.

Pe parcursul a două zile, vor fi prezentate aproape 90 de lucrări, în trei secţiuni: Arheologie, cu 27 de lucrări de specialitate, în care vor fi prezentate cercetări arheologice recente şi interpretări asupra unor materiale sau noi ipoteze de lucru; secţiunea de Istorie – cu 27 de lucrări, în care de asemenea sunt prezentate ultimele rezultate ale cercetărilor pe diverse perioade; Conservare şi restaurare – 30 de lucrări despre patrimoniul, arheologic şi istoric din diverse colecţii muzeale de pe teritoriul României.

Manifestarea tradiţională şi de prestigiu organizată de muzeul albaiulian, sesiunea de anul acesta se bucură de prezenţa a numeroşi specialişti proveniţi din importante centre muzeale şi ştiinţifice din țară (Alba Iulia, Bucureşti, Timișoara, Iași, Suceava, Satu Mare, Cluj-Napoca, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Reșița), dar și din străinătate (Debrecen/Ungaria și Madeira/Portugalia).

Cu această ocazie va fi lansat și volumul Apulum LI – Series Historia & Patrimonium, care va fi prezentat de conf. univ. dr. Daniel Dumitran.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax