Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pistă de biciclete, restaurant, parc de joacă pentru copii. Lucrările de pe dealul Mamut, finalizate în luna mai

Publicat

În mai puțin de două luni, albaiulienii vor beneficia de un parc natural, departe de agitația orașului, cu pistă de biciclete, spațiu de agrement, părculeț de joacă pentru copii, bănci și nu în ultimul rând aer curat. Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au confirmat că recepția proiectului „Valorificarea resurselor turistice naturale în zona Mamut. Parc Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” – Valea Popii Municipiul Alba Iulia” se va face la sfârșitul lunii mai, iar deschiderea oficială în a doua parte a lunii iunie.

După aproape trei ani de șantier și muncă, proiectul de pe dealul Mamut este aproape de finalizare. Firma Newamport Compani Bistra, care se ocupă de executarea lucrărilor este pe ultima sută de metri cu amenajarea drumului și a spațiului de relaxare.

În acest moment, mai bine de jumătate din traseu a fost asfaltat, aleea pietonală este și ea finalizată în proporție de peste 90% , băncile au fost amplasate pe întregul traseu, iar podurile și șanțurile sunt și ele aproape gata.

Pe lângă plăcerea unei plimbări în natură, pe jos sau cu bicicleta, albaiulienii vor beneficia și de un spațiu de agrement dotat cu un pavilion central de tip restaurant, două locuri pentru grătar, mese, 12 foișoare și o parcare unde își vor putea lăsa mașinile.

Nici copiii nu au fost uitați, iar în zonă este amenajat un parc de joacă cu tobogane, un panou de cățărat și bănci.

Lungimea drumului este de 5.441 metri liniari și are două componente: o alee pietonală lată de 2 metri și o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri, cu două benzi, circulabilă în ambele sensuri. Toate acestea sunt în curs de finalizare, iar potrivit reprezentanților Newamport, până la sfârșitul lunii mai se vor preda lucrările.

În acest moment locaţia este în șantier, iar intrarea vizitatorilor este interzisă. Cu toate acestea, albaiulienii nerăbdători să vadă cum va arăta „Transalpina de pe Mamut” se plimbă cu bicicletele în zonă aproape în fiecare weekend.

Din acest proiect mai face parte și Parcul Dendrologic, unde, pe o lungime de 1.891 de metri vor putea fi admirate peste 1.000 de specii de plante. Pe parcursul traseului sunt 21 de bănci de odihnă (10 dintre ele fiind dotate cu copertină), trei puncte de belvedere, două pepiniere și o fântână.

Proiectul „Valorificarea resurselor turistice naturale în zona Mamut. Parc Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” – Valea Popii Municipiul Alba Iulia” este inițiat de primărie, cu o valoare a investiţiei de 10.927.160 lei, din care credit aprobat 4.165.313,36 lei, utilizat 539.447 lei în perioada 2010-2011, 1.755.383,90 lei în 2012 şi 1.870.479,46 lei redistribuit pentru 2013. Acesta ar fi trebuit să fie finalizat în luna noiembrie a anului trecut, dar, din cauza condițiilor meteo care au îngreunat lucrările, firma a cerut prelungirea termenului de execuție cu încă 8 luni. Astfel, recepția lucrărilor se va face în luna mai, iar deschiderea oficială după data de 15 iunie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gogu

    miercuri, 09.04.2014 at 15:43

    Parc natural cu pavele marca Elias via Havele, asfalt marca New …. cu defrisari de copaci si multii altii care se usuca pe picioare; in punctele de lucru la umbra utilajelor de lucru hodineau cativa muncitori platiti cu salariul minim…cata batjocura la mama natura si a banului public..sa nu-i rabde cel de sus…DNA-ul !

  2. NEpatriot

    vineri, 11.04.2014 at 08:08

    Daca se face si nu se desface e bine! Cred ca la final va fi frumos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax