Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Pita de Sântimbru, desemnată „Produsul tradiţional al anului 2017”, la târgul INDAGRA

Publicat

maties

 “Pita de Sântimbru” este, pentru a doua oară, “Produsul tradiţional al anului”. După prima distincţie primită de producătorul din Alba, în 2015, titlul a fost acordat şi în 2017, de către Ministerul Agriculturii, în cadrul târgului internaţional “Indagra”.

Călin Matieș, președintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, cel care a creat acest produs, a precizat pentru Alba24 că pâinea de Sântimbru este făcută după o reţetă autentică tradiţională, veche de 100 de ani, în cuptor din cărămidă.

“Un produs tradiţional autentic înseamnă că are materie primă neaditivată, locală (produsă în România). Pentru fabricarea pâinii de Sântimbru folosim făină locală, neameliorată, naturală (fără adaos de gluten, enzime etc), folosim unelte tradiţionale şi proces de producţie tradiţional; aluatul se frământă cu mâna, este dospit, ca pe vremuri. Produsul mai conţine apă, maia, sare”, a spus Matieş.

Pita de Sântimbru a fost atestată ca produs tradiţional în 2006 şi reatestată în 2013, potrivit noilor reguli din domeniu.

Şi alte produse tradiţionale autentice au fost premiate în cadrul acestui târg: brânza de Braşov, mezelurile de Maramureş sau produsele conservate natural (dulceaţă, zacuscă), de Hunedoara.

Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei s-a desfăşurat în perioada 26-29 octombrie, sub patronajul Președintelui României, Klaus Iohannis, la Centrul Expozițional Romexpo. Târgul INDAGRA 2017 este cea mai importantă manifestare cu profil agricol organizată în România, fiind organizat de Romexpo alături de Camerele de Comerț și Industrie din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cetatean

    miercuri, 01.11.2017 at 14:01

    Sper sa o gasim si in comert la aceeasi calitate ca si cea premiata!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax