Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Plajă, teren de volei și pavilioane pentru barbeque, pe malul râului Mureș, la Alba Iulia. Cum ar putea arăta zona în curând

Publicat

Primăria Alba Iulia vrea să transforme în curând malul râului Mureș din cartierul Partoș într-o zonă de recreere cu plajă, teren de volei, pavilioane pentru barbeque, loc de joacă pentru copii și parcare.

Reprezentanții administrației locale au lansat marți, 4 aprilie, o invitație de participare la procedura de atribuire a contractului pentru servicii de proiectare și execuție a lucrărilor la obiectivul „Consolidarea și valorificarea potențialului turistic al Râului Mureș, municipiul Alba Iulia”.

Valoarea estimată a achiziției este de 486.087,45 lei, fără TVA.

Potrivit studiului de fezabilitate, terenul propus pentru realizarea investiției se află pe malul râului Mureș, în zona Partoș, între cele două poduri (rutier și feroviar). Acesta are o suprafață totală de 14.018 mp. Printr-un proiect anterior, în zonă a fost amenajat un debarcader.

În prezent se propune amenajarea unei suprafețe de 5.093 mp, în apropierea debarcaderului existent. Amenajarea propusă se va desfășura pe două zone, spre Sud-Est (2.070 mp) și Nord-Vest (3.023 mp) față de accesul existent în zona debarcaderului.

Amenajări propuse

Potrivit documentației, în zonă urmează să fie amenajate și amplasate:

  • alei pietonale din dale și borduri prefabricate din beton
  • parcare și alee auto din piatră spartă
  • platforme din pietriș granulație mică pentru locuri de joacă delimitate cu borduri din cauciuc
  • teren de volei finisat cu nisip
  • plajă amenajată cu nisip
  • 15 stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice
  • 10 bănci pe structură metalică, cu șezut de lemn, fără spătar
  • 19 seturi de picnic, alcătuite din două bănci și masă, pe structură metalică, cu șezut bănci și masă din șipci de lemn 24
  • 6 grătare prefabricate din beton, cu funcționare pe cărbune/lemn
  • un ansamblu de joacă, cu două tobogane, poduri de trecere și platformă de observație
  • 31 de stâlpi de iluminat pentru parc, cu panou fotovoltaic
  • două rasteluri pentru biciclete, metalice, pentru 7 biciclete
  • arbori și arbuști decorativi (2 buc. corcoduș roșu, 2 buc. fag roșu pletos, 27 buc. tei, 37 buc. tuia)

Cum va arăta zona

Zona dinspre Sud-Est, în suprafață de 2.070 mp, va cuprinde zona de parcare. 

Accesul autovehiculelor se va realiza din drumul de acces existent către debarcader, printr-o alee auto cu lățimea de 6 metri care va deservi cele 36 de locuri de parcare propuse.

Parcările și aleea de acces se vor realiza prin așternerea unui strat de piatră spartă compactată, cu grosimea de 20 cm. Zona va fi delimitată cu borduri din beton. De asemenea, în zonă se vor planta arbori și arbuști decorativi.

Zona dinspre Nord-Vest, cu o suprafață de 3.023 mp, va avea mai multe categorii de amenajări.

Zona pentru picnic va fi formată din trei pavilioane pentru barbeque, construcții pe structură metalică unde se vor amplasa grătarele împreună cu seturi formate din mese și scaune pentru picnic.

Suprafața construită a unui pavilion va fi de 47,25 mp.

Din punct de vedere al dotărilor în zonă se vor amplasa 19 seturi de masă cu bănci pentru picnic și 6 grătare prefabricate din beton cu funcționare pe cărbuni și lemn.

În partea de Sud se va amenaja o zonă de plajă prin așternerea unui strat de nisip cu grosimea de 30 cm.

Locul de joacă pentru copii va fi amenajat între zona de picnic și cea de plajă și va fi reprezentat de o zonă cu nisip delimitată de borduri cauciucate, pe care se va amplasa un ansamblu de joacă format din două tobogane, poduri de trecere, punct de observație, etc.

Spre partea de Vest se va amenaja un teren de volei pe nisip. Acesta se va executa prin așternerea unui strat de nisip de 30 cm grosime, delimitat de borduri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax