Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Plantările de pomi şi camioanele de pe trotuare au „întins nervii” pietonilor grăbiţi la cumpărături, în Vinerea Mare

Publicat

Aglomeraţiei şi agitaţiei obişnuite dintr-o zi de Vineri din Săptămâna Mare li s-a adăugat astăzi şi prezenţa a două autocamioane Salprest, în acţiune de plantare de pomi, pe trotuarele de pe Bulevardul Revoluţiei 1918, în zona Spitalului Judeţean Alba. Astfel, timp de câteva ore, pietonii care circulau prin acele zone, au fost nevoiţi să se înghesuie printr-un spaţiu mai îngust de un metru şi să se strecoare printre camioane şi gardurile care mărginesc trotuarele.

Administraţia locală continuă proiectul înverzirii oraşului prin plantarea de tei pe marginile străzilor principale. Vineri, camioanele şi personalul Salprest care se ocupă de plantările pomilor achiziţionaţi s-au plasat pe trotuarele de pe Bulevardul Revoluţiei 1989 din Alba Iulia, ocupând o mare parte din spaţiul circulabil de câtre pietoni. Această acţiune a fost motorul unei avalanşe de expresii revoltate şi scandalizate din partea pietonilor, grăbiţi, încărcaţi de plase cu cumpărături pentru sărbători.

La întrebarile cetăţenilor despre motivul plantării acestor copaci în Vinerea Mare (şi nu mai devreme), angajaţii Salprest au răspuns că pomii trebuiau plantaţi cât mai repede, pentru a nu risca să se usuce.

Pe marginea Bulevardului Revoluţiei 1989 au fost plantaţi aproximativ 30 de tei în această săptămână, iar după sărbători, plantările vor continua în alte zone din oraş.

Foto: Ciprian POPA

[nggallery id=167]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. toma

    sâmbătă, 14.04.2012 at 10:03

    De ce in Vinerea mare ? Ramine intrebarea. Citiva nervi spuneti dv. Pai, omul se enerveaza si de la preturi, lipsuri, ca-l stringe pantoful….daca nu erau pomii, era altceva.
    Orcum strada a capatat un aspect minunat. Trece-ti si pe partea cealalta si continuati si spre Piclisa ,dincolo de intersectia cu Goldis in fata bisericii Sf. Ecaterina.

  2. Io?

    sâmbătă, 14.04.2012 at 14:37

    Nu sunt nici simaptizantul lui Hava, nici al opozitiei, insa nu pot sa nu remarc tonul tendentios al articolului. Se critica la greu ca „Hava taie toti copacii din oras”, iar cand se planteaza, deh, trebuie sa gasim un motiv de critica, nu? De ce nu se apreciaza aspectul pozitiv al lucrurilor? Oare daca se plantau saptamana trecuta, nu era acelasi „disconfort” pentru cetatenii care treceau pe acolo? Sau atunci nimeni nu cara pe acolo nicio plasa si se putea misca nestingherit?
    Stimata doamna Curta, unde este jurnalismul obiectiv? M-ar fi multumit mai degraba un articol in care se spunea pe nume lucrurilor, un articol documentat si scris obiectiv. Eventual daca v-a deranjat ca nu v-ati putut deplasa pe langa masinile Salprest, corect ar fi fost sa completati articolul cu 4-5, 10 interviuri ale cetatenilor care treceau pe acolo (sau cate considerati Dvs. ca erau necesare), pentru a le afla punctul de vedere.
    Consider ca ziua de vineri (chiar daca este Vinerea Mare) a fost o zi lucratoare pentru multa lume, deci cu program normal de activitate, inclusiv pentru Salprest. Daca oare cei de la Salprest nu ar fi prestat nicio activitate de curatenie ieri in oras, in virtutea faptului ca este Vinerea Mare, oare cetatenii care ar fi fost afectati de lipsa salubritatii nu ar fi avut „nervii intinsi” din acest motiv?
    Haideti sa fim corecti si sa remarcam ceea ce se intampla bine, nu sa dam cu parul chiar de fiecare data. Da, vin alegerile, copacii se puteau planta inca de anul trecut, sau de acum 2 ani, este clar ca pe ultima 100 de metri trebuie sa se arate ca primarul face si drege. Dar totusi…

  3. Adina E. Curta

    sâmbătă, 14.04.2012 at 18:19

    Articolul a fost scris in urma unor plangeri ale cetatenilor deranjati de inghesuiala generata in zona intr-o zi aglomerata, ca Vinerea Mare, si nicidecum pentru a discredita plantarea de copaci. Toate acestea reies deja din text, asa ca este superfluu sa mai lungim povestea.

    • Io?

      duminică, 15.04.2012 at 03:17

      Hai sa fim seriosi, pe acolo era singurul loc posibil de trecere? Dar asa ne-am invatat sa ne plangem: se introduce/se schimba canalizarea – normal, facem scandal, reclamatii ca nu mai putem iesi cu masina din curte; se asfalteaza, facem scandal ca nu mai putem trece pe acolo; si altele la fel. A auzit oare cineva de principiul simplu care spune ca interesul comunitatii il precede pe cel individual? Cum ati fi vrut sa se faca o plantare de cativa zeci de arbori mari? Instant? Copy/paste? Am trecut si eu prin zonele in care s-au facut plantarile si chiar arata foarte bine. „Plangerile cetatenilor” sunt superflue, daca-mi permiteti. Suntem comozi, cel putin unii dintre noi. Doamne fereste sa ne deranjeze cineva cu ceva. Hai sa fim seriosi si sa nu cadem in ridicol. Orice om care judeca isi da seama ca ati intins coarda la modul cum ati prezentat problema in articol. Nu vreau „stiri pozitive” ca nu simt nevoia sa-mi fie psihicul tinut in brate la loc caldut, vreau stiri obiective, tratate fara partinire, fara limbaj tendentios, fara critici de dragul de a ne auzi criticand. Nu sunt specialist in jurnalism, dar cred ca primul lucru care va invata pe voi jurnalistii la scoala e ca sa fiti obiectivi. Dati-mi voie sa consider ca aici numai obiectivi nu ati fost. Multumesc ca mi-ati permis sa-mi expun punctul de vedere.

  4. eu

    sâmbătă, 14.04.2012 at 18:33

    Mie mi se pare ca de la inceput articolul a fost scris doar pentru a scoate in evidenta partea mai putin buna a acestor plantari (care apropo arata foarte bine, mai ales ca sunt intr-o zona care nu avea pana acum pomi) si nu a rezultatului plantarii, adica o zona inverzita si mai plina de viata. Ar trebui sa luati in considerare si partea BUNA a lucrurilor.

  5. albaiulian

    sâmbătă, 14.04.2012 at 20:38

    Poate ar fi fost frumos din partea voastra ca in acesta saptamana sa dati doar stiri pozitive, fara a critica mereu lucrurile normale care se petrec intr-un oras in care firma de curatenie isi face treaba chiar foarte bine. Mergeti prin alte orase municipii resedinta de judet si comparati – curatenia, calitatea strazilor si a trotuarelor si apoi scrieti.
    Sarbatori fericite si cat mai multe stiri pozitive!

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 14.04.2012 at 21:46

      @albaiulian, daca numeri sunt mai multe stiri pozitive decat negative. Iar despre asta de care zici, cum ai fi vrut sa sune pozitiv ? Ai fi vrut ceva de de genul „sute de copaci au fost plantati astazi pe trotuarele bulevardului Revolutiei din Alba Iulia. Pietonii grabiti sa-si faca ultimele cumparaturi, au trecut cu greu printre utilaje dar consolandu-se cu gandul ca orasul va fi frumos si vor avea ocazia de Pastele viitor sa meaga nestingheriti pe aceeasi alee, la cumparaturi, la umbra teilor americani. Daca Salprest n-ar fi existat, gratie vreunei licitatii care nu s-a mai facut de 10 ani, pe acest bulevard n-ar fi fost plantati pomi in Vinerea Mare a anului electoral 2012. Salprest iti multumim ca existi” Na stire pozitiva

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax