Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Play Fest – primul festival dedicat învățării prin joc, la Grădinița cu Program Prelungit Step by Step nr. 12 din Alba Iulia

Publicat

Grădinița cu Program Prelungit Step by Step nr. 12 din Alba Iulia a desfăşurat vineri, 31 mai, primul festival dedicat învățării prin joc – Play Fest.

Tema acestei prime ediții a fost „Orașul meu” și i-a provocat pe cei mici să descopere și să reinventeze oraşul în care trăiesc, prin intermediul unor ateliere de artă și construcții, organizate în curtea unității de învățământ. Etapa premergătoare a acestui eveniment s-a derulat pe întreg parcursul lunii mai și a constat în vizite și activități de documentare pe care copiii, însoțiți de cadrele didactice, le-au desfășurat în oraş.

La evenimentul de deschidere au participat  profesorul de joacă, scriitorul Leon Magdan şi elevii din clasa a III-a de la Liceul de Muzică și Arte Plastice „Regina Maria”, care au dat startul jocului.

În cadrul atelierelor de artă și construcții, copiii și părinții au fost invitați să își expună în mod concret propria viziune despre cum și-ar dori să evolueze și să arate orașul în care trăiesc.

Timp de câteva ore, 300 de copii din grădiniță, împreună cu părinții lor, dar și unii dintre viitorii preşcolari, alături de voluntari de la Liceul de Muzică și Arte Plastice „Regina Maria” şi de la Universitatea „1 Decembrie 1918”, au participat activ la atelierele conduse de cadrele didactice.

Play Fest – primul festival dedicat învățării prin joc

Cele nouă ateliere de joc propuse au fost:

  • Cetatea Alba Carolina –  machetă realizată din piese Lego
  • Museikon – Atelier de pictură a icoanelor pe sticlă
  • Statuile povestesc … – Atelier de sculptură şi modelaj din lut
  • Construim orașul istoric și orașul viitorului – Atelier de construcții din cutii de carton și materiale reciclabile
  • Amprentă, gând și dorință pe zidul cetății noastre – Amprenta palmelor + un gând/mesaj pentru viitorul oraşului
  • Album Play Fest – cronica unei zile de neuitat – Atelier foto, desen liber, decorare rame
  • Labirint – poartă în timp – Atelier de decorare a labirintului din carton şi traseu distractiv
  • Urmele trecerii noastre din trecut spre viitor – pictură și desen liber pe aleea care leagă oraşul istoric de oraşul viitorului.

Fiecare copil a primit un pass-card, pe care erau marcate toate atelierele, iar după participarea la fiecare activitate, a fost recompensat cu câte o bulină care atesta munca depusă în atelierul respectiv.

La finalul zilei, copiii participanți au primit Diplome de participare la Play Fest Impulse şi un dar din partea Grădiniței de Ziua Copilului.

Play Fest este organizat în cadrul Inițiativei Educația și Dezvoltarea Timpurie a Copilului în România, derulată de UNICEF în parteneriat cu Centrul Step by Step, cu susținerea Fundației Lego.

Festivalul s-a desfăşurat în 31 mai, în creșe, grădinițe și școli publice din 22 de localități, din 15 județe. Evenimentul național Play Fest aduce împreună copii, părinți, profesioniști în educația timpurie și membri ai comunității, oferind astfel o înțelegere mai concretă asupra importanței jocului în perioada copilăriei timpurii și a serviciilor destinate copiilor mici, sporind astfel coeziunea socială.

Cu ocazia acestui eveniment, colectivul G.P.P. Step by Step nr. 12, împreună cu directoarea Veronica Suciu, le mulțumeşte tuturor copiilor, părinților şi voluntarilor pentru participare şi implicare şi le transmite un mesaj: „Să ne bucurăm alături de cei mici, să ne jucăm și să le oferim momente de neuitat. Fiecare zâmbet de copil este un dar prețios care luminează lumea. La mulți ani, copii!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax