Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ploaie de praf saharian, în județul Alba și în țară. Cum ne afectează

Publicat

12953039_999830246761871_655462802_oÎn sud-estul Europei au ajuns, încă de vineri, particule de praf saharian, purtate de vântul intens. Peste noapte, ploile care şi-au făcut apariţia la noi în ţară, au antrenat aceste particule către sol, iar mai mulți cititori Alba24 ne-au semnalat în acest sfârșit de săptămână apariția fenomenului mai puțin obișnuit în județul Alba. Potrivit specialiștilor, concentraţia prafului din aer este mică şi nu va avea efecte asupra sănătăţii. 

Șoferii din Alba Iulia care au trecut cu autoturismele pe la spălătorie în acest sfârșit de săptămână au avut ghinionul să le găsească, după ploaia din noaptea de vineri spre sâmbătă, murdare și acoperite de pulbere.

Acesta este însă singurul inconvenient. Potrivit specialiștilor, concentraţia prafului din aer este mică şi nu va avea efecte asupra sănătăţii, notează digi24.ro.

La Sebeș, ploaia cu particule a ajuns joi, 7 aprilie. Un cetățean a prelevat chiar și o probă din particulele de praf depuse pe pervaz.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat încă de vineri că precipitaţiile prognozate pentru intervalul 8 – 11 aprilie în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax