Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Plt. adj. șef Eugen Nițescu din cadrul ISU Alba, răsplătit cu medalia „Meritul Sanitar” de președintele Iohannis

Publicat


medalie meritul sanitar

Plt. adj. șef Eugen-Dorin Cristian Nițescu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba a fost răsplătit cu medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a, din partea președintelui României, Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru profesionalismul dovedit cu îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate.

Medalia i-a fost înmânată luni dimineața, în cadrul unei ceremonii, de către inspectorul șef al ISU Alba, col. Adrian Marius Guia.

Potrivit legii, Medalia Meritul Sanitar se poate acorda personalului medico-sanitar civil sau militar fără studii superioare, cetăţeni români sau străini care s-au distins prin activităţi meritorii în toate domeniile curente medicale, atât pe timp de pace, cât şi în situaţii de conflict armat sau de război.

Medalia Meritul Sanitar se prezintă:

a) pentru personalul civil, sub o singură formă: însemnul;
b) pentru militari, sub două forme cu valoare ierarhică egală: însemnul şi bareta.

Însemnul Medaliei Meritul Sanitar este o piesă circulară cu bordura puţin proeminentă, mărginită de un cerc perlat şi este confecţionată din tombac.

Panglica Medaliei Meritul Sanitar conferită ca decoraţie militară de război se deosebeşte de panglica Medaliei Meritul Sanitar conferită ca decoraţie civilă, prin aplicarea pe margini a unui fir auriu.

Foto: Facebook (ISU Alba)

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI: Concert de muzică lăutărească, în Cetatea Alba Carolina. Intrarea este liberă

Publicat

Astăzi, de la ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina va fi concert de muzică lăutărească. Vor cânta Panseluța Feraru, Mioara Lincan, Neluță Neagu, Constantin Fulgerică, Marian Alexandru, Mieluță Bibescu, Marius Gore și Taraful „Frații Cazanoi”. Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, vineri, 13 decembrie, începând cu ora 18.00, concertul „Lăutari de ieri și de […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul aprobă majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2020. Cât vor primi cei cu studii superioare

Publicat

bani

Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi majorat cu 7,2%, începând cu 1 ianuarie 2020. Dacă în prezent acesta este de 2.080 lei, de anul viitor, va fi de 2.230 lei. Este prevăzut și prag special pentru angajații cu studii superioare. ”Începând cu data de 1 ianuarie 2020, salariul de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia au donat sânge pentru a salva vieți

Publicat

Militari din Batalionul 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia au participat în zilele de 11 și 13 decembrie, în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba Iulia, la o campanie voluntară pentru donare de sânge, cu scopul de a-i ajuta pe semenii aflați în suferință. Geniștii albaiulieni au conștientizat nevoia de rezerve de sânge din spitale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Noile reglementări în domeniul ordinii publice. Ce pot și ce nu pot face polițiștii atunci când legitimează o persoană

Publicat

politisti

La sfârșitul lunii ianuarie 2020, vor intra în vigoare prevederile Legii 192 din 2019 care modifică și completează unele acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. IPJ Alba aduce în atenția cetățenilor noile prevederi cu privire la legitimarea persoanei au transmis reprezenții instituției. Stabilirea identității unei persoane se face pe baza actelor de identitate. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate