Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Plt. adj. șef Eugen Nițescu din cadrul ISU Alba, răsplătit cu medalia „Meritul Sanitar” de președintele Iohannis

Publicat

medalie meritul sanitar

Plt. adj. șef Eugen-Dorin Cristian Nițescu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba a fost răsplătit cu medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a, din partea președintelui României, Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru profesionalismul dovedit cu îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate.

Medalia i-a fost înmânată luni dimineața, în cadrul unei ceremonii, de către inspectorul șef al ISU Alba, col. Adrian Marius Guia.

Potrivit legii, Medalia Meritul Sanitar se poate acorda personalului medico-sanitar civil sau militar fără studii superioare, cetăţeni români sau străini care s-au distins prin activităţi meritorii în toate domeniile curente medicale, atât pe timp de pace, cât şi în situaţii de conflict armat sau de război.

Medalia Meritul Sanitar se prezintă:

a) pentru personalul civil, sub o singură formă: însemnul;
b) pentru militari, sub două forme cu valoare ierarhică egală: însemnul şi bareta.

Însemnul Medaliei Meritul Sanitar este o piesă circulară cu bordura puţin proeminentă, mărginită de un cerc perlat şi este confecţionată din tombac.

Panglica Medaliei Meritul Sanitar conferită ca decoraţie militară de război se deosebeşte de panglica Medaliei Meritul Sanitar conferită ca decoraţie civilă, prin aplicarea pe margini a unui fir auriu.

Foto: Facebook (ISU Alba)

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax