Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: PNL și-a depus LISTA pentru Consiliul Judeţean ALBA: 42 de nume cunoscute şi noi vizează funcţii în forul administraţiei judeţene


Publicat

IMG_6635PNL Alba a depus vineri lista celor 42 de candidaţi care vizează funcţii de consilieri judeţeni, la alegerile locale din iunie 2016. Lista liberalilor care vor să preia mandat de consilier judeţean în 2016 cuprinde atât nume cunoscute şi cu experienţă în administraţie, cât şi nume noi, promovate de către PNL. Mircea Hava, președintele organizației PNL Alba, a declarat că partidul are o țintă de 25 de consilieri județeni. 

Actualul preşedinte al CJ Alba, Ion Dumitrel, a fost validat încă din ianuarie, cu unanimitate de voturi, de Comitetul Judeţean Executiv al PNL Alba şi apoi de Biroul Politic Naţional PNL, astfel încât – la fel ca şi Mircea Hava, care doreşte să continue „misiunea” la conducerea Primăriei Alba Iulia – va candida pentru un nou mandat la vârful administraţiei judeţene.

IMG_6599„Astăzi s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple, am depus listele și materialul pentru a fi verificat, așteptăm ca săptămâna viitoare să se comunice în ordine din punct de vedere legal și cam atât. Pentru Consiliul Local am depus 2.000, deși avem 15.000 de semături, iar la Consiliul Județean cred că s-au adunat în jur de 100.000 de semnături. ” a declarat Mircea Hava, președintele PNL Alba Iulia.

Acesta a mai declarat că se gândește la 25 de locuri de consilieri județeni ai PNL.

„În mod realist mă gândesc la 25 de locuri. Dacă te duci așa speriat nu reușești să faci nimic. Noi credem că vom merge așa pentru că votul nu va fi unul politic ci va fi legat de persoană, de realizări, de oamenii în care ai încredere. La Consiliul Local vrem minim 15 locuri”, a declarat Mircea Hava.

Vezi şi FOTO: Ion Dumitrel, validat cu unanimitate de voturi de PNL Alba. Intră în cursa electorală pentru un nou mandat de președinte la Consiliul Județean

Ion Dumitrel are 57 de ani și este de profesie inginer. S-a născut în localitatea Brabova (Dolj) și este căsătorit. A absolvit Facultatea mecanică de la Universitatea din Craiova şi are diplomă de licenţă ca inginer. Din 1985, s-a angajat inginer la Mecanica SA Alba Iulia, apoi la UJCM (şef departament proiectare), din 1988 şi la Prodcom SCCA. Din anul 2000, a fost inginer la Societatea de Transport Gaze Naturale Mediaş – sectorul Alba Iulia
Este preşedinte al Consiliului Judeţean Alba din 2005.

Pe lista cu candidaţi se regăsesc şi Florin Roman (preşedinte PNL Alba Iulia şi secretar general adjunct PNL la nivel naţional) şi Alin Cucui, actualii vicepreşedinţi ai CJ, administratorul judeţului, Sorin Bumb, dar şi Marius Haţegan, secretarul general al PNL Alba. De asemenea, pe locuri de la începutul listei mai sunt Simion Creţu (directorul ADR Centru), Claudiu Răcuci, Ioan Fulea, Dumitru Fulea, Raul Chiriac – actuali consilieri judeţeni, dar şi „nume noi”, cum sunt Adrian Negruţiu (DPL SA) sau Marius Ceteraş (cunoscut în comunitatea locală în special pentru promovarea şahului). Alte „surprize” sunt Simone Albani (consilier local), Tudor Ponoran (lider TNL Alba), dar şi alţii. Pe listă se mai regăsesc şi parlamentari de Alba.

„Astăzi am depus dosarele de candidatura si o parte din cele 100.000 de semnături strânse de PNL Alba pentru susținerea lui Ion Dumitrel, ca președinte al CJ Alba! Am făcut o echipa minunata timp de 4 ani cu Ion Dumitrel si Alin Cucui! Despre Dumitrel pot spune în doar câteva cuvinte ca rar mi-a fost dat sa vad un om cu atâta putere de muncă și determinare; este un președinte corect și cinstit; un om mereu printre oameni, unul din puținii politicieni care își respecta cuvântul dat! Este un om modest, pe care funcția nu l-a schimbat! Le cer vechilor liberali din Alba sa îl susținem cu toate forțele, și să demonstram că suntem cea mai bună echipa! Ion Dumitrel succes și bafta!” a declarat vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman.

 

Cei 25 de candidaţi care se află pe locuri eligibile pentru CJ Alba sunt numele evidenţiate cu roşu, iar cei care pot fi consideraţi ca „nou-intraţi” în cărţile pentru administraţia judeţeană pot fi identificaţi după numele boldate în lista de mai jos.

Lista candidaților PNL la Consiliul Județean Alba

1. Ion Dumitrel

2. Florin Roman

3. Marius Haţegan

4. Sorin Bumb

5. Simion Creţu

6. Alin Cucui

7. Claudiu Răcuci

8. Adrian Negruţiu

9. Marius Ceteraş

10. Ioan Fulea

11. Dumitru Fulea

12. Vasile Stănescu

13. Raul Chiriac

14. Simone Albani

15. Tudor Ponoran

16. Nicolae Albu

17. Dan Cherecheş

18. Virgil Tătar

19. Marcel Simion

20. Marcel Giurgiu

21. Mihai Morar

22. Cătălin Comşa

23. Iuliana Șarlea

24. Alina Hărăguş

25. Lucian Vasilache

26. Adrian Simion

27. Cristian Albu

28. Mirela Mocan

29. Alexandru Pereş

30. Dan Coriolan Simedru

31. Cornel Sandu

32. Cornel Crişan

33. Dan Borteş

34. Iulian Simu

35. Bogdan Folea

36. Anamaria Barbu

37. Ciprian Mihăiescu

38. Claudiu Nicuşan

39. Rodica Andronescu

40. Gabriel Lupea

41. Ovidiu Doroftei

42. Sandu HelerȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. babadochia

  vineri, 22.04.2016 at 18:30

  din rau in mai rau ! dupa ce am vazut lista de la locale acum vad lista la CJ ! PNL a intrat in moarte clinica ? ce cauta Negrutiu, Ponoran jr., Sarlea, Haragus pe liste la CJ ?

 2. pop florin

  joi, 12.05.2016 at 17:16

  sa dea Dzeu sa cada dintr-o data Hava. Motivul?IUBESTE DISCRIMINAREA , in privinta tinerilor sociali .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Atenţionare COD GALBEN de inundaţii în ALBA, până vineri dimineața. Este vizat bazinul hidrografic Arieș

Publicat

Hidrologii au emis joi o avertizare Cod Galben de inundaţii valabilă până vineri dimineața, la ora 07:00, pe râuri din bazinul hidrografic Arieș, în judeţele Alba și Cluj.

Fenomene vizate: scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenție.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenție (CA) pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și  inferior, județele Alba și Cluj.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic al râului Iara.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

„Odalisca”, pictură realizată de Sava Henția în anul 1882, exponatul lunii iulie la Muzeul municipal „Ioan Raica” din Sebeș

Publicat

Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș continuă proiectul „exponatul lunii”, pentru luna iulie propunând expunerea unei piese din colecția de artă a muzeului, respectiv pictura „Odalisca”, realizată de artistul plastic Sava Henția.

Exponatul lunii iulie, „Odalisca”, pictură realizată de Sava Henția, în anul 1882, ilustrează fascinația pe care artiștii europeni ai epocii au manifestat-o față de cultura și civilizația orientală. Odalisca, sau cadâna, era o femeie care servea într-un harem oriental, în pictura lui Sava Henția aceasta fiind reprezentată parțial nud, având pe cap o basma albastră și purtând un veșmânt de culoare violet deschis, cu falduri ample; pe frunte, în urechi, la gât, pe brațe și pe abdomen poartă bijuterii, formele pline emanând un senzualism reținut; alături este redată o vază cu flori, iar în fundal o draperie, dincolo de care se observă o clădire, parte a unui peisaj urban oriental.

Sava Henția (1848-1904) a fost pictor, grafician și muralist român, absolvent al Școlii de Belle Arte din București și al École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de la Paris, cel mai important pictor pe care l-a dat zona Sebeșului. Opera sa numără peste 500 de lucrări, portrete, compoziții istorice, peisaje, naturi statice etc., dintre acestea 44 aflându-se în colecția de artă a Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș.

Proiectul „exponatul lunii” este organizat de Primăria Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum sunt anunțați utilizatorii de Facebook când au de-a face cu știri false. Conținutul, verificat de instituții independente

Publicat

Știrile false sunt semnalate de Facebook printr-un avertisment: ”Informații false. Conținut verificat de instituții independente de verificare a informațiilor” este mesajul care poate apărea în cazul distribuirii unei asemenea știri. 

Mai departe, este decizia utilizatorului dacă va continua să citească în continuare știrea respectivă sau filmarea. Acesta poate ignora avertismentul. De asemenea, poate verifica la rândul său de ce informația nu este adevărată, urmând linkul spre pagina explicativă.

”Ne-am angajat să luăm măsuri pentru combaterea răspândirii de știri false pe Facebook. Folosim atât revizuirea automată, cât și revizuirea efectuată de oameni, pentru a șterge conturile false, a promova o atitudine mai informată cu privire la receptarea știrilor și a suspenda stimulentele financiare acordate celor care postează conținut de tip spam.

În anumite țări, colaborăm și cu instituții terțe de verificare a informațiilor, care sunt certificate prin intermediul unei rețele internaționale non-partinice de verificare a informațiilor în vederea identificării și examinării știrilor false” au anunțat cei de la Facebook.

Cum se face combaterea răspândirii de știri false, potrivit reprezentanților rețelei de socializare:

Identificarea știrilor false: identificăm știrile care ar putea fi false folosind indicatori precum feedbackul primit de la persoanele de pe Facebook. De asemenea, instituțiile de verificare a informațiilor pot identifica și ele articole care necesită examinare.

Examinarea articolelor: instituțiile de verificare a informațiilor examinează articolele, verifică informațiile și evaluează acuratețea acestora.

Afișarea articolelor false mai jos în Noutăți: dacă o instituție de verificare a informațiilor evaluează un articol ca fiind fals, acesta va apărea pe o poziție inferioară în Noutăți. Astfel, se reduce semnificativ numărul de utilizatori care văd acel articol.

Luarea de măsuri împotriva celor care încalcă regulile în mod repetat: Paginilor și site-urilor web care distribuie știri false în mod repetat li se va reduce distribuția și nu li se va mai permite să facă publicitate.

Cum furnizezi informații suplimentare în cazul în care vezi știri false

Furnizarea de context suplimentar în legătură cu știrile false: când instituțiile de verificare a informațiilor scriu articole în care oferă mai multe informații despre un articol, vei vedea aceste articole în secțiunea Articole asociate, imediat sub articol, în secțiunea Noutăți.

Notificarea persoanelor care distribuie știri false: vei primi o notificare dacă încerci să distribui un articol sau dacă ai distribuit în trecut un articol care a fost evaluat ca fiind fals de către instituțiile de verificare a informațiilor.

Și administratorii de Pagini vor primi notificări în cazul în care distribuie articole evaluate ca fiind false.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Șosea cu trei benzi în zona industrială Ciugud. Tronson de 2 km din DJ107, reabilitat printr-o investiție de 4,5 milioane de lei

Publicat

Un tronson în lungime doi kilometri din drumul județean DJ 107, situat în zona industrială Ciugud, între Autostrada A10 și podul peste râul Mureș, va fi reabilitat și consolidat printr-o investiție de peste 4,5 milioane de lei, fără TVA.

Proiectul prevede, printre altele, suplimentarea cu o bandă de circulație pe o porțiune de 1,3 kilometri și amenajarea unei alei comune, atât pentru bicicliști cât și pentru pietoni, cu o lățime de doi metri. 

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare și execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Reabilitare si consolidare drum judetean DJ 107: Alba Iulia – DN 1 – Teleac – Hăpria – Straja – Berghin – Secășel – Cergău Mare – Veza – Blaj – Sâncel – Lunca Târnavei – Șona – Jidvei – Santamarie – Cetatea de Baltă – lim. jud. Mureș” (n.r. – tronsonul între Autostrada A10 și podul peste râul Mureș, aflat pe raza comunei Ciugud).

Valoarea totală estimată a contractului este de 4.574.182,95 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, tronsonul din drumul județean DJ 107 ce face obiectul documentației este situat pe teritoriul administrativ al comunei Ciugud și se desfășoară de-a lungul zonei industriale a localității.

Acest tronson se află în apropierea viitoarei Autostrăzi 10 Sebeș – Turda și pornește de la intersecția denivelată cu autostrada. De asemenea, face legătura direct cu drumul național DN 1 (șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia). Tronsonul are o lungime de 2,070 km și este cuprins între km 2+112 și km 4+182.

Din punct de vedere al structurii rutiere, sectorul se caracterizează printr-o structură rutieră suplă cu îmbrăcăminte asfaltică. Platforma are o lățime variabilă între 7 – 8 metri (parte carosabilă 6 m și acostamente variabile 0,5 – 1 m).

Din punct de vedere al defecțiunilor identificate predomină defecțiunile de structură (fisuri și crăpături, faianțări, făgașe), defecțiuni ale îmbrăcăminții rutiere (gropi, praguri, rupturi de margine), dar local mai sunt și defecțiuni de suprafață (suprafața șlefuită, suprafața cu ciupituri). Dispozitivele existente de colectare a apelor pluviale din zona drumului județean sunt alcătuite din șanțuri de pământ care în marea majoritate nu au continuitate.

Potrivit caietului de sarcini, starea tehnică a sectorului de drum județean DJ 107 este „rea”, motiv pentru care se propune reabilitarea acestuia.

Având în vedere că tronsonul de drum deservește și zona industrială limitrofă a municipiului Alba Iulia și a comunei Ciugud, care se află în plină dezvoltare, s-a adoptat soluția de suplimentare cu o bandă de circulație pe o porțiune de 1,3 kilometri, de la km 2+244 până la km 3+550.

Proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a tronsonului de drum județean DJ 107 impune asigurarea unei fundații din materiale granulare cu un strat de balast și piatră spartă, astfel încât grosimea minimă a stratului de fundație din materiale granulare  să asigure structura împotriva degradărilor datorate fenomenului de îngheț – dezgheț și o capacitate portantă corespunzătoare.

Carosabilul va fi realizat dintr-o structură rutieră elastică (cu îmbrăcăminte bituminoasă) obținută prin ranforsarea structurilor rutiere existente. Benzile de încadrare vor fi prevăzute cu aceiași structură rutieră ca și partea carosabilă.

 

Se vor executa rigole betonate și podețe tubulare pentru dirijarea apelor pluviale. În cadrul proiectului se vor realiza 3 podețe noi (diametru 1000 mm) și un podeț dalat. Pe porțiunea de drum modernizată se vor amplasa două stații de autobuz și se va amenaja o alee comună, atât pentru bicicliști cât și pentru pietoni, cu o lățime de 2 metri. Drumurile laterale se vor amenaja pe 25m cu aceeași structură rutieră ca și drumul principal. Se va asigura accesul la proprietăți prin același sistem rutier de pe drum.

Prin modernizarea drumului județean DJ 107 propus în cadrul proiectului, traficul care va fi preluat (trafic normal) va beneficia de condiții superioare de circulație, condiții care se vor concretiza într-o serie de avantaje sociale și economice precum:

 • îmbunătățirea accesului la spațiile de învățământ cât și a localnicilor la proprietăți
 • ameliorarea în conformitate cu standardele în vigoare a condițiilor de viață ale locuitorilor și ale activităților productive desfășurate în zona localităților  și eliminarea stării de stres
 • îmbunătățirea accesibilității și mobilității populației, bunurilor și serviciilor, care va stimula o dezvoltare economică durabilă
 • scurtarea timpilor de parcurs auto
 • sporirea siguranței circulației
 • reducerea poluării mediului prin reducerea noxelor și a zgomotului
 • condițiile de rulare corespunzătoare reduc uzura mijloacelor de transport și degradarea acestora
 • intervenții rapide ale echipajelor speciale (salvare, pompieri, poliție, etc.)

Potrivit studiului de fezabilitate, concluziile unui studiu de inundabilitate pentru grădinița din localitatea Ciugud recomandă executarea unui dig de apărare longitudinal, amplasat paralel cu drumul județean DJ 107, la cota de 222,20 metri. Zidul de protecție se va încastra pe de o parte în rambleul de la Autostrada A10 și pe cealaltă parte în rambleul podului de peste râul Mureș.

Potrivit proiectului, zidul va avea înălțimea cuprinsă între 1,5 și 3,3 metri și lungimea de 1.919 metri. Acesta ar urma să fie realizat printr-o investiție ulterioară.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate