Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Poarta feroviară” din Capitala Marii Uniri, modernizată în Anul Centenar. Reparaţii, zone verzi şi ziduri ornamentale

gara

Publicat

Clădirea Stației CFR din Alba Iulia va fi modernizată până la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Căi Ferate, sunt prevăzute, printre altele, lucrări de refacere a finisajelor la fațadele clădirii și la copertina de beton, reparații și igienizări interioare și înlocuirea ușilor de acces în holul central. De asemenea, zona aflată în fața Stației CFR va fi reparată și modernizată, fiind prevăzute platforme pietonale cu zone verzi și ziduri ornamentale.

Reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” SA au transmis pentru Alba24 că în planul de organizare al acțiunilor și evenimentelor dedicate sărbătoriirii Centenarului României al companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor, CNCF CFR SA are prevăzute lucrări în incinta stației CF Alba Iulia, după cum urmează:

1. Reparație exterioară și igienizare interioară la clădirea de călători, care constă în executarea următoarelor lucrări:

  • refacerea finisajelor la fațadele clădirii de călători – se va realiza prin repararea tencuielilor degradate și revopsirea clădirii cu păstrarea culorii existente;
  • refacerea finisajelor la copertina de beton armat alipită la fațada dinspre liniile de cale ferată;
  • repararea copertinelor metalice aflate înspre piața gării, lucrări de revopsire a structurii metalice și schimbarea învelitorii din plăci de policarbonat;
  • înlocuirea ușilor de acces în holul central;
  • reparații și igienizări interioare în holul central;
  • reparații la instalația de iluminat exterior.

Potrivit reprezentanților companiei, lucrările au demarat în luna septembrie 2018, durata de execuție este de 3 luni și acestea sunt realizate de SC Vest Construct SRL – Brașov.

2. Reparare platforme Piața Gării Alba Iulia, care constă în executarea următoarelor lucrări:

  • repararea și pavarea platformei din fața clădirii de călători, unde s-a prevăzut amenajarea unei platforme pietonale cu zone verzi și ziduri ornamentale;
  • reasfaltarea platformei pentru acces rutier în fața clădirii Poștei Române;
  • igienizarea și revitalizarea zonelor verzi existente;
  • repararea și placarea cu plăci de piatră naturală a zidului de sprijin existent, aflat la limita de proprietate cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Lucrările au demarat în luna septembrie 2018, durata de execuție este de 3 luni și acestea sunt realizate de SC Elis Pavaje SRL. Lucrările sunt finanțate din fonduri proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate