Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Poetul Mihai Eminescu, omagiat de elevii și dascălii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Publicat

Omagierea Poetului Naţional a devenit o tradiţie a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Astfel, vineri, 13 ianuarie, elevi din clasele a VI-a și a VII-a au desfășurat o acitivitate cultural-artistică intitulată ”Cu Eminescu în suflet” și coordonată de prof. Emanuela Bandici la sediul Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” din Alba Iulia. Potrivit reprezentanților instituției, această acțiune a deschis seria evenimentelor omagiale pregătite de elevii și dascălii școlii.

Duminică, 15 ianuarie, elevii clasei a V-a B alături de diriginta lor, prof. Corina Sava, au depus o coroană de flori la bustul marelui poet din Parcul ”Mihai Eminescu”.

Luni, 16 ianuarie, la Casa de Cultură a Studenților, a avut loc un spectacol de celebrare a patronului spiritual al școlii noastre. Sub titulatura ”Eminescu 173. Povestea copilăriei”, spectacolul a reunit recital de poezie și de cântec, dans și literatură.

Elevi din clasele a II-a și a III-a, coordonați de învățătoarele lor, Corina Sămărghițan și Alexandrina Vlădău, au prezentat un regal de poezie și cântece pe versurile unor cunoscute opere eminesciene. Momentul literar-artistic a reunit elevi din clasele a VI-a și a VII-a, care sub îndrumarea profesoarei Mirona Furdui au pus în scenă, prin versuri, proză și muzică, povestea copilăriei lui Eminescu.

Evenimentul a fost încheiat de un moment muzical oferit de corul școlii, ”Speranța”, coordonat de prof. Bogdan Tudor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea

    marți, 17.01.2023 at 08:49

    Unii îi spun Mihail, dar Mihaie n-am mai auzit până acum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax