Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: POLARIS a început cu stângul salubrizarea la Alba Iulia: Mormane de gunoaie neridicate de patru zile de ”utilajele de expoziție”

Publicat

Mormane de gunoaie au rămas neridicate, în weekend, după ce Salprest și-a retras, în cursul săptămânii trecute, pubelele din locurile special amenajate dintre blocuri. Nesincronizarea celor de la „Polaris” – operatorul de salubritate care a preluat serviciul de colectare a deșeurilor în Alba Iulia – cu cei de la „Salprest” a provocat neliniște în rândul populației din cartierele municipiului. Luni dimineața, cei de la „Polaris” au început să ridice gunoaiele din cartiere, dând astfel impresia că noua firmă de salubritate își va îndeplini obligațiile față de locuitorii din Alba Iulia. Dar utilajele cu care firma constănțeană a încercat să ne impresioneze la expoziția de la sfârșitul săptămânii trecute nu au reușit, se pare, să facă față unui flux normal de lucru. Luni după-amiaza, în mai multe zone din Alba Iulia, gunoaiele erau neatinse.

Citește și

După 10 ani, „Salprest” pierde controlul serviciului de salubrizare din Alba Iulia. O firmă din Constanţa a câştigat contractul în instanţă

Chiar dacă, vineri, noul operator de salubritate și-a prezentat cu fast utilajele, în mai multe zone din Alba Iulia gunoaiele au rămas neridicate, până luni după-amiaza, o dovadă a faptului că „Polaris” nu și-a antrenat ”flota” în operațiunea de colectare a deșeurilor menajere. La sfârșitul articolului vă prezentăm o galerie foto cu gunoaiele neridicate din mai multe zone ale municipiului.

Preluarea contractelor de la Salprest la Polaris, teoretic, merge ca unsă. Practica o îngreunează

Neclarităţi în ceea ce priveşte modul în care se face trecerea de la un operator la altul, în cazul persoanelor fizice și juridice. Cititorii au sesizat deficienţe în informarea acestora privind procedura, prețul și cum se face transferul serviciului. În această săptămână, „Polaris M Holding” desfăşoară acţiunile de organizare a operaţiunii de colectare a deşeurilor. În ceea ce priveşte persoanele fizice din gospodăriile independente (case), se distribuie în continuare pubelele noi, moment în care, dacă titularul este găsit la domiciliu, poate încheia contract pe baza actului de identitate.

Cei de la Polaris spun că ridicarea deşeurilor se face după noul program făcut public de firmă, iar reprezentanţii „Salprest” vor merge împreună cu ei, pentru a prelua recipientele vechi. Pentru locuitorii de la blocuri, au fost distribuite containerele noi, până luni, în jurul amiezii, în proporţie de 90%. Persoanele juridice au posibilitatea, deocamdată, să păstreze contractele cu „Salprest”.

Pentru a veni în sprijinul cititorilor Alba24 în vederea clarificării modului în care se desfăşoară în continuare operaţiunea de colectare a a deşeurilor în Alba Iulia, ne-am adresat atât reprezentanţilor „Polaris M Holding”, cât şi celor de la „Salprest”. Astfel, şeful serviciului comercial de la „Polaris”, Adrian Itu, a declarat pentru Alba24.ro că săptămâna aceasta, conform programului stabilit pe zone şi zile de săptămână şi făcut public duminică, maşinile de salubritate vor ridica deşeurile de la gospodăriile independente (case), iar pentru cei care încă nu au primit pubelele noi, le primesc la momentul respectiv şi încheie contract cu firma, pe baza actului de identitate. În funcţie de numărul de persoane care locuiesc la adresa respectivă, tariful pentru colectarea deşeurilor este de aproximativ 4 lei pe lună de persoană, iar facturarea se face trimestrial. Pentru persoanele care locuiesc la case în Alba Iulia, nu există opţiunea de a încheia contract cu o altă firmă, cu excepţia „Polaris”.

Pentru locuitorii de la blocuri, au fost distribuite containere în 90% din zonele din oraş, până luni, în jurul amiezii, iar ridicarea deşeurilor va fi asigurată zilnic.

Directorul adjunct al „Salprest”, Pavel Cimpoieş, ne-a precizat că reprezentanţii firmei vor merge împreună cu cei de la „Polaris”, în această săptămână, pentru recuperarea tuturor pubelelor vechi de la gospodăriile independente. De la 1 octombrie, serviciul de colectare a deşeurilor pentru această categorie de beneficiari este preluat de către noul prestator.

Care sunt opţiunile persoanelor juridice

Din precizările oferite de reprezentanţii celor două firme, am concluzionat că persoanele juridice pot opta, cel puţin deocamdată, să continue contractele cu „Salprest”, care vor ridica deşeurile din containere. Dacă doresc să rezilieze contractul şi să se adreseze celeilalte firme, cu un preaviz de 30 de zile trebuie să anunţe societatea „Salprest” privind această intenţie şi îşi vor recupera garanţia depusă.

„Polaris” oferă posibilitatea persoanelor juridice de a încheia contract pentru colectarea deşeurilor, dar acestea trebuie să se adreseze firmei. Containerul va fi livrat contracost, cu un tarif de aproximativ 35 de lei pe lună.

Citeşte şi PROGRAMUL de ridicare a gunoaielor, pe cartiere, de la gospodăriile individuale din Alba Iulia

foto: Alex Moroșanu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

26 Comentarii

26 Comentarii

  1. Dan

    luni, 07.10.2013 at 14:54

    Eh, am intrat si noi in rand cu orasele mari… 🙂

  2. satul de Romania

    luni, 07.10.2013 at 14:58

    cred ca in curand vom plange dupa Salprest…

  3. albaiulian

    luni, 07.10.2013 at 19:58

    la Polaris, totul e aproximativ – cand vine vorba de tarife. Din cate stiu eu cand castigi o licitatie si inchei un contract pentru un serviciu pretul este ferm. Dar din cate spuneti voi e de circa 4 lei, pubela e 35 lei. Normal e sa-si faca publice in ziar tarifele asa cum au anuntat zilele de colectare.

  4. I.L.Maria

    luni, 07.10.2013 at 20:09

    Numai un om nesimtit si fara un pic de simt civic merge la containerul de gunoi si isi desface punga cu gunoi si isi imprastie resturile pe toata strada. Eu cred ca toate acele gunoaie au fost imprastiate intentionat pentru a se face un mare taraboi si pentru a se denigra noua firma din prima ei zi munca.

    • M. Daniel

      luni, 07.10.2013 at 22:13

      Cum puteti face astfel de afirmatii deplasate si fara un pic de acoperire. Ganditi-va ca, in primul rand a fost weekend si majoritatea populatiei a fost la domiciliu. Apoi exemplu’ concret, pe strada Gladiolelor cei de la Salprest aveau 3 containere, iar cei de la Polaris au pus doar 2 containere. Sper sa nu ajungem sa-i regretam pe cei de la Salprest, dar ma tem ca asa va fii!

    • Laura

      miercuri, 23.10.2013 at 11:34

      Doamna, eu locuiesc la casa particulara, nu imi imprastie nimeni gunoiul, dar firma aceasta se denigreaza singura prin serviciile precare prestate. Nu este posibil sa raman fara pubela, sa sun la firma si tanara nu putea sa scoata doua vorbe pe gura. Am alergat 3 strazi dupa masina care impartea pubele si contracte,. Eu nu cunosc nici Salprest, nici Polaris, dar sunt revoltata de modul cum presteaza aceasta societate

  5. I.L.Maria

    luni, 07.10.2013 at 20:09

    Numai un om nesimtit si fara un pic de simt civic merge la containerul de gunoi si isi desface punga cu gunoi si isi imprastie resturile pe toata strada. Eu cred ca toate acele gunoaie au fost imprastiate intentionat pentru a se face un mare taraboi si pentru a se denigra noua firma din prima ei zi munca.

  6. Petrica

    luni, 07.10.2013 at 22:07

    Ce parere aveti,d-le Hava?,4 lei gunoiul de persoana,iar Salprest ne lua 6 lei de persoana!!.Hotilor si mafiotilor va veni si vremea judecatilor!.

  7. Dan

    luni, 07.10.2013 at 22:10

    Cineva a vazut ca cei de la Salprest cand si-au recuperat containerele,in loc sa le ia cu tot cu gunoiul care era in ele, le-au desertat?……….Sau va imaginati ca au rasarit asa mormanele acolo din pamant?. Imi place de comentatorii jurnalisti, care-au facut jurnalismul la coada vacii pe banii lu’ mama si tata si in loc sa se informeze, bat campii si ofera info gresite. De ce nu-s luati si cei de la Salprest de urechi pt ca au golit containerele de gunoi in strada?. Lasa ca nu vom plange dupa Salprest…………era cazul de-o schimbare, ca prea a crezut tov Constantinescu ca el e Dumnezeul gunoiului.Iar iarna trecuta am umblat pe drumuri pline de zapada in timp ce utilajele , care erau „de prezentare” stateau bine merci pe soseaua de centura…..ca la ce cotetze de masini are, ma mir ca inca nu suntem intr-un morman de gunoi de vreo 2 ani.Asa ca o schimbare e bine venita si sa avem si putina rabdare, ca oricare-ar din „desteptii comentatori” ar fi in locul lor, n-ar putea mai bine. Ia vedeti, ca sunt ceva posturi de conducere libere…………poate, poate din jurnalisti ajungeti gunoieri si -o duceti mai bine.

    • moderatorul de serviciu

      luni, 07.10.2013 at 22:29

      @Dan, ai tu vreo dovada ca Salprestul si-a desertat containerele? Ia scoate-o, ca s-o publicam. Luni era prima zi cu Polaris? Luni trebuia sa fie un exemplu, orașul trebuia sa fie luna. N-a fost. Ce alte dovezi mai vrei? Vedem si maine, continuarea…

    • Laura

      miercuri, 23.10.2013 at 11:39

      Cei de la Salprest au luiat pubela din fata casei mele, cu toate deseurile.au dumneata crezi ca scoala ti-ai facut-o pe bani europeni, nu tot mama si tata ti-a platit studiile? De 10 ani nici o firma cu care primaria incheie contracte faimoase, nu a maturat macar o data o strada. Nu intre noi trebuie sa ne jignim, edilii locali sunt responsabili de tot circul, mizeria si lipsurile unui oras.

  8. Marius Dobai

    luni, 07.10.2013 at 22:22

    Cea mai noua si mare aberatie care se poate face. Sa plece la Constanta rapid si sa nu ii vedem la noi in oras. Cu tot cu masinile lor noi, e inadmisibil si nu inteleg de ce s-a procedat asa. Salprest este o firma patronata local, si eram 110% multumit de aceasta companie. Sa va fie rusine dragi consilieri si administratie locala care stiti sa sustineti doar firma Elis, si inca cateva din motive bine definite.

    Pana acum Alba era un oras fara locuri de munca dar macar frumos si curattttttt acum ne luati si asta. Sa traiti mai voi asa in el sau faceti ceva.

    Ati pierdut votul meu la mandatul viitor

    • Raul Smecherie

      marți, 08.10.2013 at 11:35

      Hava are ruda in firma ELIS , sti ce bani frumosi castiga hava si elis ?

      De ce sunt in alba pavaje peste tot si drumuri pline de gropi ?
      De ce baga bani in cetatea alba carolina ? ( pentru ca se pot fura multi)
      Eu zic Jos Hava ! Voi ?

      • Raul Smecherie

        marți, 08.10.2013 at 11:36

        Jos Hava !
        Jos Basescu !
        Jos Ponta !
        Jos Guvernu mincinos si corupt !

  9. Dan

    marți, 08.10.2013 at 13:41

    MODERATORULE de serviciu……………..am dovada a ceea ce-am vazut cu ochii mei. Si din pacate n-am stiut ca si cand arunc gunoiul trebuie sa port la mine telefonul ca sa surprind aceasta magarie a celor de la Salprest(de-a deserta containerele). Ia dati o tura si astazi prin oras…….cel putin in 3 locuri unde am vazut si eu duminica gunoaie , azi nu mai erau. Asa ca ia lasati-o mai moale, ca pentru carcoteala nu trebuie scoala multa………..mai dificil este atunci cand trebuiesc gasite si solutii. Atunci ,mai toata lumea ia pozitia si miscarea pinguinului.Nu stii care-i aia?………..pozitia cu capul intre umeri, saltul pe burta si „evaporarea” alunecand. Fiti corecti atunci cand faceti stirea si nu mai pupati. Hai pa.

    • moderatorul de serviciu

      marți, 08.10.2013 at 16:09

      @Dan, am dat tura prin oras. se va publica articol

  10. radu

    marți, 08.10.2013 at 18:25

    Daca ne-am uita PUTIN mai atent, am observa ca impresionanta galerie foto provine din maximum 3 locuri… or, in orice oras exista astfel de locuri, unde oamenii intentionat arunca gunoiul pe langa, ca asa le place, ca asa se simt ei bine, sau, de ce nu, pentru o poza „graitoare”. Revenind la idee, daca vrem neaparat sa fim carcotasi, gasim gunoi si in curtile prestatorilor, atat la „Polaris”, cat si la „Salprest”.
    P. S. observ sa fotografului i-au placut mult de tot cele 3 containere cu peretele galben pe fundal, incat i-a alocat 10 (!) poze, atat de ansamblu, dar mai ales de detaliu, pentru a sugera gravitatea situatiei, nu de alta…

    • moderatorul de serviciu

      marți, 08.10.2013 at 18:35

      @radu, te-au angajat avocat?

  11. radu

    marți, 08.10.2013 at 18:52

    Da, si ma platesc mai bine decat cei de la Salprest :))))

    • Raul Smecherie

      miercuri, 09.10.2013 at 08:44

      cu cat ? 9 milioane + bonuri ?

  12. Dan

    marți, 08.10.2013 at 23:50

    Peretele ala galben este de la cinema Dacia……iar in alta ordine de idei…….moderatorule de serviciu, te oftica ca avem minte sa judecam si ca nu trebuie sa inghitim toate aberatiile voastre?…………..asta apropo de remarca facuta lui radu……………..poate o fi omul avocat, poate sunt si eu si poate mai sunt si altii si nu neaparat avocati. Da ia spune……..moderatorule……….pe voi cine va plateste sa dezinformati? Hai ca deja o dam in telenovela cu jurnalisti facuti peste noapte.Mergeti la scoala prima data, invatati jurnalism si apoi putem avea un subiect.

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 09.10.2013 at 00:46

      @Dan, trei, patru locuri, din diferite locuri ale orașului sunt suficiente pentru a sustine ce am scris. Si in pus sunt si alti oameni care au relamat faptul asta. daca tot ne dai lectii de jurnalism te invit sa dai o proba, poate ai talent sau, mai stii, poate ne castigam un colaborator obiectiv. Ne recomanzi tu o scoala potrivita pentru meseria asta? Sa nu zici jurnalismul, ca majoritatea reporterilor facultatea asta au terminat-o. Sa nu zici nici dreptul ca avem unul si de asta, sa nu zici TCM, IT sau ASE sau istorie.. ca iarasi ne-ai nimerit. Aaa..am uitat. Avem un baiat care anul asta a terminat liceul… Da… Ai dreptate o sa-l trimitem la scoala sa invete. Scrie despre meciurile de fotbal si mai face uneori si poze. Iar despre mine, ca m-ai prins moderator de serviciu, noaptea aia ”peste care m-am facut” jurnalist a fost acum vreo 22 de ani. Ramane valabila invitatia, ca sa vezi ca meseria asta nu-i asa de simpla. Mai ales atunci cand o informatie care lipseste, cum a fost cea de pe care ai spus-o tu ( ca salprestul si-a rasturnat containerele ) dar pe care noi nu o stiam și nu o puteam obține, poate pune la indoiala obiectivitatea articolului. Informatia aia, marturisita de un locatar din zona sau transmisa pe email cu un nr de tel de confirmare ar fi schimbat stirea si o facea chiar mai scandaloasa. Imi pare rau, n-am avut-o, n-am dat-o. Poate cu alta ocazie. Si oricum, adevarul intotdeauna iese la lumina. Lumea va vedea daca firma asta Polaris- este serioasa sau nu. Iarna usoara, Dane.

  13. ALBAIULIAN

    miercuri, 09.10.2013 at 08:14

    Dl. Ha(l)va asta si cu celalalt vice nebarberit i-au angajat la polaris pe toti soriceii pdl-isti. in frunte cu cimpoies asta care taia frunze pe ici pe colo , intr-o zi o sa-l intreb pe Edy Martin de ce comisioane „au beneficiat” acesti doi edili de Alba ???

  14. Dan

    miercuri, 09.10.2013 at 09:57

    Moderatorule…………..sa-ti explic pe scurt de ce v-am acuzat de lipsa de profesionalism. Daca cel care-a scris articolul ar fi fost jurnalist adevarat si-ar fi pus intrebarea fireasca :
    -De ce tomberoanele Polaris sunt goale,iar langa ele sunt 2-3 gramezi, relativ compacte, de gunoi?
    Oare ne-am tampit toti de-odata si in loc sa aruncam in tomberoanele goale am protestat stupid si-am aruncat pe jos gunoiul? Vezi……..asta este diferenta dintre un jurnalist adevarat si unul carcotas, care cauta doar nod in papura, sau este pus sa caute. Si inca ceva………….n-am vazut UPDATE la stirea asta, cu faptul ca locurile special amenajate pt tomberoane sunt curate, ca asa v-ati laudat. Daca nu se curatau locurile, acum mai erau inca 5 UPDAT-uri in care-ati fi aratat ce mare „fis” face firma asta.Repet inca odata…………..daca vreti sa faceti jurnalism curat, cu stiri corect expuse si obiectiv comentate, trebuie sa schimbati ceva. Cel putin stirea asta(si mai sunt si altele) e rau intentionata. Asa doresc sa protestez impotriva voastra si-a celor care va pun sa manipulati masele……….cu scrisul si cu video. Habar n-am avut pana sambata ca exista o alta firma de salubritate si nici nu ma intereseaza a cui e, de unde vine , etc. Singurul lucru care este interesant, pt mine si ar trebui sa fie pt toata lumea din urbe, sunt serviciile pe care le ofera si bineinteles pretul la care le ofera. Punct.
    Din punctul meu de vedere subiectul este incheiat, ca incepem sa vorbim mult, prost (mai ales voi ca n-aveti argumente) si fara rost.

  15. ionut curatelu

    miercuri, 09.10.2013 at 22:26

    De exemplu ar fi interesant de aflat ca noua firma duce impozitele si taxele locale la Constanta, intrucat dupa cum vedeti toate masinile sunt inmatriculate pe Ct. Interesant. Deci care e afacerea pe plan local? Tot ce s-a angajat provine din pile psd si primarie.

  16. Pingback: Albaiulienii sunt obligați să încheie contracte cu POLARIS, pentru colectarea gunoiului. Nicio altă firmă cu are temei legal de prestare a serviciului | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax