Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Politicienii, huiduiți de 1 Decembrie la Alba Iulia. Atmosferă de stadion la depunerile de coroane la statuia lui Mihai Viteazul

Publicat

YouTube video

După un început liniștit în centrul orașului la statuia lui Iuliu Maniu și Ion I. C. Brătianu și, ulterior la statuile regilor Ferdinand și Maria, ceremonialul depunerilor de coroane s-a transformat într-un „spectacol” cu huiduieli și urlături la statuia lui Mihai Viteazul. Profitând de „concentrația” de politicieni, în jurul statuilor s-au format „tabere” de manifestanți care voiau să îşi facă auzite mesajele pentru diverse cauze, Unirea Basarabiei cu România, restaurarea monarhiei, Roșia Montană sau împotriva regionalizării.

Ceremonialul depunerilor de coroane a fost acompaniat, aproape pe toată durata, de „corul” manifestanților. În timp ce se intona imnul național și se rosteau discursuri despre semnificația Unirii din 1918, grupurile de manifestanți își strigau „cauzele”: „Trăiască România dodoloață”, „Trăiască regele”, „Trădarea de țară în aur se măsoară”, „Uniți salvăm toată România”, sunt doar câteva dintre sloganurile scandate de protestatari.

În momentul în care politicienii au început să depună coroane la statuia lui Mihai Viteazul, din public au început să răsune huiduilei, „hoții”, „trădătorii”. Grupul „Roșia Montană” nu s-a oprit din huiduit atâta timp cât prin fața statuii s-au perindat reprezentanții Senatului, al Camerei Deputaților, USL, PDL, Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia. Singurul grup primit cu urale pozitive a fost cel al Academiei Române și al Asociațiunii ASTRA, pentru care vocile protestatare au scandat „Cinste lor, academicienilor”.

Pe lângă politicieni, la ceremonial au participat și asociații de veterani, pensionari, elevi sau delegații din Basarabia. Când, la depunerea de coroane, au urmat asociațiile de revoluționari și veterani, manifestanții au strigat „Singura soluție, înc-o revoluție”.

Ceremonialul s-a încheiat cu o paradă modestă a trupelor MAI, pe fundalul muzical de fanfară, pe pietonala Mihai Viteazul. La  defilare,  au participat câte un pluton de jandarmi, pompieri, SMURD și elevii de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

16 Comentarii

16 Comentarii

  1. Mimi

    duminică, 01.12.2013 at 13:16

    Sa le fie rusine. Toti avem nemultumiri, dar sunt lucruri care se fac si altele care nu. Asta e din categoria „nu se face”, dar nah, unii au senzatia ca bunul simt e facultativ…

  2. Andrei

    duminică, 01.12.2013 at 13:32

    Si ziua nationala incearca ecologistii sa o deturneze..RUSINE

    • voasi

      duminică, 01.12.2013 at 18:21

      Lucrati si azi ?

  3. Teo

    duminică, 01.12.2013 at 15:39

    Multa nerusinare din partea unora pentru care ZIUA NATIONALA nu reprezinta nimic.Explicatia e foarte simpla.Dimineata in zona cinematografului Dacia a oprit un autocar cu numere de Cluj din care au coborat o multime de „NESIMTITI” cu pancarde pe care scria diverse slogane despre Rosia Montana si pe care nu ii interesa altceva decat sa strice farmecul unei frumoase zile de 1 DECEMBRIE.Sa le fie RUSINE!!!!!

  4. Pingback: GALERIE FOTO | Cum ne-am petrecut Ziua Națională la Alba Iulia. Emoții, senzații și distracții la „Festival de România” | Alba24

  5. FG

    duminică, 01.12.2013 at 19:30

    Asa si? ce trebuiau manifestantii sa faca?? sa-i felicite pe dragii si scumpii si nemaipomenitii de politicieni, care ne distrug incet-incet tara? asta e atitudinea? tacere? pai ffratilor, treziti-va! nu mai dormiti in front ca astia fura azi-maine si patura de sub voi! nu vedeti, nu va dati seama, sunteti orbi?? oamenii aia strigau pentru ca sunt nemultumiti…daca ai o nemultumire o spui,o strigi, nu taci si lasi asa! de-aia merge tara cum merge, din cauza unor oameni care tac tot timpul si indura multe lucruri care nu ar trebui sa li se intample… renuntati la gandirea asta ingusta, renuntati la mentalitatea comunista cu tacutul, daca vreti sa se schimbe ceva…daca nu, imi pare rau sa va spun, dar va meritati soarta dragilor…

    • MGeo

      luni, 02.12.2013 at 11:46

      Trebuiau sa respecte aceasta zi care este a tuturor ROMANILOR.
      Se vede cum nenorocitii profita de orice situatie sa ponegreasca acest popor si sa il hulesca dandu-se mari „patrioti”, cand , conduc steagul pe care sunt culorile Ungariei si nu TRICOLORUL romanesc asa cum ar trebui.
      Inca o data dovada clara ca PROTESTATARII NU REPREZINTA ACEASTA TARA. SA VA FIE RUSINE CA NICI DE ZIUA NATIONALA NU RESPECTATI ACEST NEAM!

      • FG

        luni, 02.12.2013 at 14:28

        Lasa ca reprezinta altii tara, altii care tac! pentru ca atat stiu sa faca…si saraca tarisoara se duce pe apa sambetei, ca stam noi sa ne contrazicem care respecta sau nu neamul… tacerea nu inseamna respect! inseamna lasitate si din pacate, urmarile negative nu vor intarzia sa apara, sa dea Bunul Dumnezeu sa ma insel!

  6. mircea

    duminică, 01.12.2013 at 19:36

    da de imbecilii din capul statului care unii trag cea si altii hais ce zici?
    suntem dezbinati rau mai ales noi plebea…..mai saraci si mai prosti ….

  7. adi

    luni, 02.12.2013 at 09:34

    frumos le sta….au reusit sa strice Ziua Nationala cu huidueli….asta-i romanul, iese si striga in drum cum il taie cheful…..rusine sa le fie…

  8. kla2005

    luni, 02.12.2013 at 09:42

    Manifestantii trebuiau sa participe la ZIUA NATIONALA cand se serbeaza UNIREA tuturor romanilor intre aceleasi granite!!!
    Exista momente pentru anumite proteste, exista momente pentru anumite sarbatori, etc
    Cum ar fi de Pasti sa facem un protest la inviere pentru ca noi vrem sa sarbatorim de fapt Craciunul…
    Rusine acestor ecoanarhisti finantati de Soros pentru ca au intinat Ziua Nationala a Romaniei!

  9. nicoleta

    luni, 02.12.2013 at 10:11

    Rusine sa le fie! Nici macar de Ziua Nationala a Romaniei n-au avut bun simt?

  10. Mihai

    luni, 02.12.2013 at 23:38

    Ne-am tot gandit si am gasit o solutie. De ziua lor, o sa le ducem coroane, intocmai dupa cum au facut si ei de ziua noastra! Rusine Pulitruci!

  11. Alin Croitoru

    marți, 03.12.2013 at 01:27

    In viata exista momente in care e bine sa nu faci anumite lucruri dar se pare ca ecologisti nu au cunostinte despre asa ceva la ei scopul scuza mijloacele indiferent de situatie, Rusine sa le fie deoarece fac toate aceste lucrruri fara sa se gandeasca o clipa si la aproapele lor de la Rosia Montana care nu are siguranta zilei de maine.

  12. Dany Bogdan

    joi, 12.12.2013 at 16:06

    Politicienii au fost huiduiti de cei de la Organizatia Salvati Rosia Montana! Rusine sa le fie acestor indivizi ca au murdarit serbarile zilei nationale!!!

  13. Robi Raicu

    vineri, 13.12.2013 at 15:09

    Noi vrem un minerit modern si responsabil, vrem locuri de munca, vrem un mediu curat si o dezvoltare durabila a zonei. Aceasta este dorinta comunităţii si vom lupta pentru bunastare. Speram ca toti romanii sa-si dea seama de minciunile opozantilor care nu au facut niciodata altceva decat sa critice fara argumente, sa intimideze autoritatile care trebuie sa ia o decizie in relansarea mineritului din Apuseni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax