Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Polițiștii de la IPJ Alba față-n față cu elevii din județ: discuții despre siguranța în societate și pe internet

Publicat

scoala altfel 2019

Peste 1.400 de elevi care învaţă la mai multe unități școlare din Alba s-au întâlnit cu reprezentanții IPJ Alba, în cadrul proiectului ”Şcoala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun.” Elevilor le-au fost reamintite regulile de circulaţie ce trebuie respectate, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere dar şi regulile de navigare în siguranţă pe internet.

Mai mult, polițiștii le-au oferit explicaţii legate de modalităţile de prevenire a victimizării şi recomandări cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat în cazurile de hărţuire, atât de pe poziţia de victimă cât şi de pe cea de martor.

scoala altfel 2019

În perioada 8 – 19 aprilie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti de la rutieră, ordine publică, acţiuni speciale şi reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba desfășoară activităţi informativ – preventive dedicate siguranţei elevilor, în unităţile de învățământ din judeţ în care se derulează programul „Şcoala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun”.

scoala altfel 2019

Până în prezent, poliţiştii s-au întâlnit cu peste 1.400 de copii care învaţă în Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir, Şcoala Gimnazial „Singidava” Cigir, Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir, Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu” Cugir şi Liceul Tehnologic „Alexandru Domşa” Alba Iulia şi le-au prezentat teme legate bullying, le-au oferit explicaţii legate de modalităţile de prevenire a victimizării şi recomandări cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat în cazurile de hărţuire, atât de pe poziţia de victimă cât şi de pe cea de martor.

scoala altfel 2019

Totodată, elevilor le-au fost reamintite regulile de circulaţie ce trebuie respectate, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere dar şi regulile de navigare în siguranţă pe internet.

Cei interesaţi au putut afla informaţii despre profesia de poliţist, abilităţile necesare unui poliţist, avantajele oferite tinerilor care urmează  şcolile de poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească, din timp, pentru o eventuală admitere la o şcoală de poliţie.

scoala altfel 2019

Poliţiştii răspund tuturor solicitărilor formulate de unităţile de învăţământ care derulează, în această săptămână, programul „Şcoala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun”urmând ca alte sute de elevi din judeţul Alba să înveţe lecţia prevenirii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax