Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Polițiștii de la IPJ Alba sărbătoresc ziua Poliției Române, în stradă, la datorie. Mesajul unor preșcolari pentru aceștia

Publicat

Polițiștii din România sărbătoresc 198 de ani de existență a instituției, în stradă, la datorie. Dacă până acum ziua de 25 martie era una de sărbătoare pentru polițiștii din întreaga țară, ocazie cu care își puteau pune pe ei uniforma festivă, aniversarea din 2020 va rămâne una de referință pentru profesia de polițist. 

Polițiștii sunt echipați cu măști și mănuși de unică folosință și sunt în stradă pentru a pune în aplicare ordonanța militară.

În loc de activități educative și de prezentări interactive de echipament, alături de elevii din Alba, cum se obișnuia an de an, în 2020, polițiștii din județ sunt în alertă maximă.

”25 Martie a fost, este și va rămâne o zi specială, pentru noi toți, cei care purtăm uniforma de polițist. Doar că anul acesta nu o putem sărbători cum eram obișnuiți. Aniversarea din acest an ne va rămâne în minte ca fiind aceea în care am fost implicați, la maxim, în bătălia întregii umanități pentru apărarea celui mai de preț dar lăsat de Dumnezeu, viața!”, a declarat pentru Alba24.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, Luminița Prodan.

Totuși, cei mai tineri dintre cetățenii municipiului Alba Iulia nu au uitat de ziua polițiștilor. De acasă, de unde se află mai bine de două săptămâni, preșcolarii și educatoarele de la Grădinița cu Program Prelungit Step by Step nr. 12 din Alba Iulia au transmis un mesaj polițiștilor:

”Nu am făcut mult pentru dumneavoastră, dar mesajele noastre, gândul bun, zâmbetele copiilor să vă lumineze această zi, această perioadă! Vă mulțumim că aveți grijă de noi! Noi stăm acasă! Totul va fi bine! Preșcolarii și educatoarele Grădiniței P.P. Step by Step nr.12 Alba Iulia vă mulțumesc pentru că ne faceți să ne simțim în siguranță!”, le-au transmis aceștia polițiștilor.

desene politie

Alături de mesaj, preșcolarii le-au făcut și câteva desene polițiștilor.

Într-o formă sau alta, sub diferite denumiri, Poliţia, ca instituţie, este atestată din anul 1822, când domnitorul Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, şeful poliţiei din acele timpuri, drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei, legalizând, astfel, funcţionarea acestei instituţii.

desene politie

Alături de siglă se afla o ghirlandă din aur în interiorul căreia era prezentată Maica Domnului, înaintea Arhanghelului Gabriel, care îi aducea vestea cea bună (Buna Vestire).

desene politie

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax