Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Poliţiştii din Alba acţionează, în weekend, pe DN1. Vineri, au reţinut 10 permise şi au dat peste o sută de amenzi

Publicat

DSC_0449 Poliţiştii au reţinut vineri 10 permise, majoritatea pentru alcool şi au dat amenzi de peste 25.000 de lei. Acţiunea de verificare a şoferilor în trafic continuă şi sâmbătă şi duminică. IPJ Alba recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă.

Vineri, în baza unui plan de acţiune la nivel naţional, poliţiştii din judeţul Alba au acţionat, în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi sancționarea conducătorilor vehiculelor care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.

Au fost oprite şi verificate peste 100 de autovehicule şi au fost aplicate 133 de sancţiuni contravenţionale, din care 42 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru consum de alcool, 2 pentru depăşire neregulamentară, restul constituind alte abateri de la normele legale.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 10 permise de conducere, din care 7 pentru alcool. De asemenea au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Valoarea amenzilor aplicate este de 25.800 lei.

Pe parcursul acestui sfârşit de săptămână, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va continua acţiunile pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, urmărindu-se combaterea excesului de viteză, al consumului de alcool, depăşirile neregulamentare şi nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Pentru siguranţa dumneavoastră, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!

Evitaţi efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Şoferii depistați, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.

Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax