Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Polițiștii din Alba, alături de copii în cadrul programului național „Școala altfel”

Publicat

Polițiștii din Alba desfășoară activități educaționale dedicate siguranței copiilor, în cadrul programului național „Școala Altfel”. De la începutul acestei săptămâni, peste 1.000 de elevi au interacționat cu polițiștii și au aflat informații utile siguranței lor dar și ce presupune meseria de polițist.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 23 – 27 octombrie 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, au desfășurat activități informativ – preventive dedicate siguranței elevilor, în unitățile de învățământ din județ în care se derulează programul național „Școala Altfel .

Polițiștii s-au întâlnit cu elevii care învață în Școala Generală ”Mihai Eminescu” Alba Iulia, Școala Gimnazială Meteș, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna, Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Școala Primară „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Liceul Teologic Romano- Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia.

Discuțiile purtate cu elevii au vizat teme legate de siguranța de internet și protejarea datelor persoanele, prevenirea delicvenței juvenile, prevenirea bullyingului și prevenirea consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

Cu ajutorul laboratorului de educație rutieră, elevilor le-au fost reamintite regulile de circulație ce trebuie respectate, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Având în vedere faptul că au început înscrierile pentru admiterea la școlile de poliție, din țară, cei interesați au putut afla informații despre profesia de polițist, abilitățile necesare unui polițist, avantajele oferite tinerilor care urmează  școlile de poliție și au fost încurajați să se pregătească, din timp, pentru o eventuală admitere la o școală de poliție.

Polițiștii răspund tuturor solicitărilor formulate de unitățile de învățământ care derulează programul „Şcoala Altfel”, urmând ca alte sute de elevi din județul Alba să învețe lecția prevenirii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax