Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Polițiștii din Alba, alături de elevi, la începutul noului an școlar. Materiale cu conţinut informativ – preventiv, afișate la școli

Publicat

DSCN4204 Cu ocazia începerii noului an şcolar, în data de 14 septembrie, poliţiştii din Alba vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar dar şi pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere.

Pe perioada vacanţei de vară, poliţiştii din Alba au desfăşurat activităţi pentru prevenirea infracţiunilor comise de minori şi pentru prevenirea victimizării acestora din infracţiuni, astfel că, în această perioadă, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate incidente grave, în care să fie implicați elevi.

În acest sens, luni, 14 septembrie, 196 de poliţişti vor fi alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii unui nou an de învăţământ, pentru desfășurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Cei 134 de poliţişti de ordine publică, 28 de poliţişti de la rutieră şi 34 de poliţişti de la alte structuri, vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona unităţilor de învăţământ, pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală au fost afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate precum şi materiale cu conţinut informativ – preventiv, în scopul prevenirii infracțiunilor comise de elevi, a victimizării acestora precum şi pentru prevenirea implicării lor în accidente rutiere.

Pe durata întregului an şcolar, patrulele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, iar poliţiştii de la prevenire şi cei de la proximitate vor organiza întâlniri cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Alba.

Pe perioada vacanţei de vară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalității, a desfăşurat, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Alba, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, campania „VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!”, ce a avut drept scop informarea elevilor aflaţi în taberele şcolare şi a minorilor instituţionalizaţi în centrele de plasament, din judeţul Alba, cu privire la formele delincvenţei juvenile şi prevenirea victimizării acestora, pe durata vacanţei de vară.

Cu ocazia desfășurării activităţilor prevăzute în cadrul acestei campanii, poliţiştii, alături de reprezentanţi ai partenerilor, au discutat cu elevii din taberele şcolare, locuri de agrement şi centrele de plasament, aspecte legate de siguranţa lor şi importanţa adoptării unui comportament preventiv.

Pe perioada vacanţei de vară, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate incidente grave în care să fie implicați elevii.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba urează tuturor elevilor şi cadrelor didactice din judeţ, mult succes în noul an şcolar !

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax