Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Poliţiştii din Alba, alături de preşcolari şi elevi, în săptămâna „Şcoala Altfel”. Lecţii de educaţie rutieră şi protejarea patrimoniului cultural

Publicat

IMG_5286 Poliţiştii din judeţul Alba au fost luni invitaţii preşcolarilor şi elevilor la Palatul Copiilor din Alba Iulia şi la mai multe grădiniţe, unde au susţinut lecţii de educaţie rutieră. În prima zi a săptămânii „Şcoala Altfel”, copiii au primit şi cadouri de la reprezentanţii IPJ Alba. De asemenea, elevii de la Colegiul HCC au primit informaţii despre protejarea patrimoniului naţional cultural.

Poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti ai Serviciului Rutier şi poliţişti ai Posturilor comunale de poliţie Sântimbru, Galda de Jos, Ighiu şi Meteş au fost prezenţi luni la Centrul de Informare şi Educaţie Rutieră din cadrul Palatului Copiilor din Alba Iulia şi la grădiniţele din Sântimbru, Galda de Jos, Ighiu şi Meteş unde au susţinut lecţii de educaţie rutieră.

Peste 300 de preşcolari şi școlari au primit informaţii legate de regulile de circulaţie pietonală, semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni, precum şi cartea de colorat „Viaţa ca un ou de Paște”.

Această carte de colorat a fost realizată în cadrul Proiectului „Alba dă prioritate vieţii”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba şi aflat la a III-a ediţie.

Copiii au fost receptivi la sfaturile poliţiştilor şi au interacționat, demonstrând că au cunoştinţe legate de modul în care trebuie să circule în siguranţă pe drumul public, transmite IPJ Alba.

Îşn zilele următoare, poliţiştii se vor deplasa la toate grădiniţele din judeţ unde vor susţine lecţii de educaţie rutieră şi vor distribui cele 2.000 de cărţi de colorat cu tematică rutieră, realizate în cadrul proiectului „Alba dă prioritate vieţii”.

În cadrul programului „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”, IPJ Alba și Fundația Collegium XXI organizează și desfășoară, în parteneriat, proiectul educațional național ”Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”.

Astfel, comisar şef de poliţie Marius Ciută, ofiţer specialist în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Alba, a fost prezent la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia unde a prezentat elevilor din două clase de a IX-a, tema întitulată „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”.

La finalul întâlnirii, toţi elevii şi cadrele didactice participante au primit diplome şi materiale promoţionale puse la dispoziție de Fundația Collegium XXI.

Activităţile planificate în cadrul acestui proiect se vor derula în continuare în zilele de 7 şi 8 aprilie, în alte două unităţi de învățământ din municipiul Alba Iulia, respectiv Colegiul Naţional „Dionisie Pop Marţian” şi Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş”.

Reamintim faptul că în perioada 6 – 10 aprilie, poliţiştii din Alba desfăşoară, alături de elevii din instituţiile de învăţământ din judeţ, o serie de activităţi informativ-preventive, în cadrul programului „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Poliţiştii din judeţul Alba vor fi prezenţi în şcolile şi grădiniţele din judeţ, unde vor susţine sesiuni de informare, vor distribui materiale preventive şi vor promova profesia de poliţist. Joi, 9 aprilie, începând cu ora 10.00, la sediul IPJ Alba va fi organizată Ziua Porţilor Deschise.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax