Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Polițiștii din Alba au discutat cu elevii despre importanța comunicării cu părinții. Activități în școli

Publicat

Elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iulia și din județ au participat, în această săptămână, la activități interactive cu polițiștii. Au discutat despre absenteism, consum de droguri sau importanța comunicării cu părinții și profesorii. Copiii de grădiniță au fost învățați despre regulile rutiere.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 6-10 noiembrie 2023, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, alături reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia au reluat acțiunile de informare a elevilor, în scopul creșterii siguranței acestora.

Au fost organizate întâlniri cu elevi ai școlilor gimnaziale ”Mihai Eminescu” și ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, din Câmpeni și cu elevi ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia.

Absențe, consumul de droguri, comunicarea cu părinții

Temele abordate au fost legate de siguranța în mediul școlar, absenteism, consumul de droguri și consecințele devastatoare ale acestuia, importanța comunicării cu părinții și cadrele didactice.

Alte teme de interes au fost cele legate de bullying și consecințele acestuia, interacțiunea cu grupul de prieteni și navigarea, în siguranță pe internet, în scopul prevenirii victimizării din infracțiuni informatice.

Lecție de educație rutieră

Polițiștii au luat parte și la o lecție de educație rutieră care a fost organizate de către cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată” Alba Iulia.

În săptămâna care a trecut, peste 300 de preșcolari și elevi au participat la lecțiile dedicate siguranței, susținute de polițiști.

Acțiunile educativ-preventive vor fi continuate, iar polițiștii îi vor încuraja pe elevi să dezvolte un comportament social corespunzător.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax