Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Polițiștii din Alba Iulia le-au explicat liceenilor consecințele fenomenului bullying și ale consumului de tutun și alcool

Publicat

Polițiștii din Alba au purtat discuții cu elevii unui liceu din Alba Iulia, în care le-au explicat consecințele fenomenului bullying, ale consumul de tutun, alcool și droguri și alte fapte antisociale.

Potrivit IPJ Alba, joi, 20 ianuarie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au fost prezenți la Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia. Au desfășurat activităţi de prevenire a victimizării din infracțiuni, a delincvenței juvenile și absenteismului școlar.

Cu această ocazie, a fost abordată o tematică diversă, prin intermediul căreia polițiștii i-au ajutat pe elevi să conștientizeze consecințele asociate comiterii unor fapte antisociale.

Prezentările s-au concentrat asupra violenței în mediul școlar, fiind explicat conceptul de bullying/ cyberbullying, s-au referit la traficul de persoane și pornografia infantilă, la consumul și traficul ilicit de droguri, dar și la consecințele nefaste ale consumului de tutun și alcool de către tineri.

Totodată, au fost purtate discuții cu profesorii implicați în combaterea fenomenului de violență școlară, pentru cunoașterea elevilor vulnerabili, în vederea consilierii lor.

O altă temă de interes a fost cea privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, iar în urma discuțiilor cu profesorii au fost identificați elevii aflați în risc de abandon.

La activități au participați peste 120 de elevi și 8 cadre didactice.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax