Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Poliţiştii locali din Alba Iulia, instruiţi în domeniul prevenirii consumului de droguri. Curs organizat de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog

Publicat

Un grup de 20 de poliţişti locali au fost instruiţi săptămâna aceasta de Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, în domeniul prevenirii consumului de droguri. Poliţiştii au dobândit cunoştinţe teoretice pentru a interveni cu mai multă eficienţă în problemele sociale associate consumului de droguri din comunitate.

Sesiunea de formare s-a desfăşurat în perioada 11–13 aprilie şi a fost destinată personalului Poliţiei Locale Alba Iulia, respective unui număr de 20 de poliţişti locali, care au parcurs 20 ore de învăţare (trei zile). Obiectivul general al cursului a fost îmbunătăţirea competenţelor în domeniul prevenirii consumului de droguri în comunitate.

La finalul sesiunii de formare, poliţiştii locali au dobândit cunoştinţe teoretice şi abilităţi care să faciliteze abordarea eficientă a problemelor asociate consumului de droguri în comunitate.

Finalitatea formării a adus  participanţilor: cunoaşterea aspectelor legate de importanţa prevenirii, în raport cu drogurile, noţiuni şi concepte utilizate în prevenirea consumului de droguri; familiarizarea cu principalele categorii de substanţe şi efectele acestora; dobândirea de cunoştinţe referitor la cadrul legal şi sistemul de coordonare a răspunsului instituţional în domeniul drogurilor; cunoaşterea modalităţilor de a dezvolta abilităţi de viaţă: presiunea grupului, factori de risc şi de protecţie, convingerea normativă, comunicarea, decizie informată, asertivitatea de a face faţă problemelor; cunoaşterea obiectivelor prioritare pentru realizarea prevenirii consumului de droguri în mediul comunitar şi abordarea eficientă a problemelor asociate consumului de droguri în comunitate; identificarea principalelor etape în planificarea, implementarea şi evaluarea proiectelor cu specific antidrog.

Agenţia Naţională Antidrog continuă colaborarea interinstituţională în vederea prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, precizează reprezentanţii instituţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Maresalu

    vineri, 14.03.2014 at 19:53

    VAI VAI CINEEEEE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax