Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Pompier pentru o zi”, activitate dedicată în exclusivitate jurnaliștilor, în incinta Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba

Publicat

DSCN4229 Pentru o zi, jurnaliștii din Alba și-au abandonat pixurile, aparatele foto și camerele și au îmbrăcat haine de pompieri. Reprezentanții mass-media din Alba au trecut de partea cealaltă a baricadei, de la opinii, articole și poze legate de pompieri și intervențiile acestora, jurnaliștii au văzut cum e să îmbraci hainele de zi cu zi a celor care salvează vieți.

Îndemânarea pompieristică a fost principalul scop al celor care până acum erau obişnuiţi doar cu scrisul sau filmatul. Astfel, aceștia au fost invitați de către comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba la o activitate dedicată în exclusivitate jurnaliștilor intitulată sugestiv „Pompier pentru o zi”.

Evenimentul s-a desfășurat vineri, 11 septembrie, de la ora 11.00, în incinta ISU Alba.

Probabil din cauza programului încărcat din redacții, la acțiune au participat doar cinci jurnaliști.

Îndrumători în tainele vieții de pompier le-au fost: inspector-șef ISU Alba, colonel Dorel Sofica, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, locotenent colonel Florin Zecheru și maiorul Dan Mircea, comandantul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia.

Organizatorii le-au pregătit jurnaliștilor două scenarii întâlnite în activiatatea pompierilor: salvarea unei persoane cu ajutorul camerei de termoviziune și dirijarea jetului de apă către un punct fix/țintă.

Activitatea face parte dintr-o serie de activităţi dedicate Zilei Pompierilor din România, zi care este sărbătorită în fiecare an la data de 13 septembrie.

Ziua de 13 septembrie este ziua în care se aniversează 167 de ani de la bătălia din Dealul Spirii din 13 septembrie 1848. În acest an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Alba aniversează 167 de ani de la lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de Compania de Pompieri din Bucureşti împotriva trupelor venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română. Această zi se sărbătoreşte oficial de către pompierii din România din anul 1953, când s-a instituit, la data de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România.

Sorin Giurca

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pyntea_haydukul

    vineri, 11.09.2015 at 20:28

    Mereu acelasi…eternul…mirobolantul….atoatestiutorul….pretutindeni prezentul Zecheru….

    • bula

      duminică, 13.09.2015 at 17:04

      Bai invidiosule, vroiai sa joci si tu un pic ascunsa cu jurnalistele prin garaj? Recunoaste! 😉

  2. bula

    duminică, 13.09.2015 at 11:07

    zekeru e mare jmeker, trebuie sa ajute ziaristele… clar 😉 dar muncitorul dorel (sofica) ce treaba are cu pompierii???

  3. guesswho

    luni, 14.09.2015 at 00:47

    La multi ani pompierilor adevarati!…nu celor falsi .

  4. dan

    luni, 14.09.2015 at 00:48

    La muti ani !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax