Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO ISU Alba: Pompierii din Câmpeni au primit o autospecială pentru stingerea incendiilor de pădure. Ce dotări are

Publicat

O autospecială de stingere a incendiilor de pădure, cu capabilități off-road, intră în dotarea Stației de pompieri Cîmpeni, anunță ISU Alba. Dotările vehiculului permit alimentarea cu apă și din surse fără presiune, fiind utilă forțelor de intervenție în zone greu accesibile.

Incendiile de pădure sunt caracterizate de propagarea foarte rapidă a flăcărilor și acces dificil, fapt pentru care este necesară reducerea timpului de răspuns printr-o intervenție imediată cu o dislocare mare de resurse umane și materiale, transmite ISU Alba.

Autospeciala pentru intervenții la incendii de pădure este un vehicul de construcție specială care dispune de instalații, echipamente și accesorii destinate limitării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile off-road permit intervenția în zone greu accesibile.

Autopompa dispune de tracțiune integrală (4×4), o capacitate de a transporta 3.000 litri apă, precum și un tun de refulare care permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție.

Dotarea vehiculului permite alimentarea cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj mai ales atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de sursele cu presiune (hidranți).

Prin proiectul european VIZIUNE 2020, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență beneficiază de finanțarea a 30 de autopompe cisternă pentru incendii de pădure 3.000 litri.

Proiectul „VIZIUNE 2020” este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin care 682 de milioane de euro din bani europeni sunt alocați Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Dotarea cu tehnică și aparatură de ultimă generație le va permite autorităților române să ia parte la misiuni terestre, maritime și aeriene și va preîntâmpina pierderea de vieți omenești prin reducerea timpului de răspuns al autorităților.

sursă: ISU Alba

sursă foto: Facebook – ISU Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax