Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, în control în Munții Apuseni. A verificat stadiul lucrărilor pe DN 74 și DN 74 A

Publicat

Prefectul Nicolae Albu a verificat mai multe investiții aflate în derulare, pe raza județului Alba. Acesta s-a deplasat în Munții Apuseni unde se efectuează lucrări de consolidare pe DN 74 și DN 74A.

Este vorba despre două lucrări de consolidare a două drumuri din județ. Alături de Nicolae Albu s-au aflat și șeful Secției Drumuri Naționale Alba, ing. Liviu Hondola și șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Alba, Comisar Șef de Poliție Dorin Davidaș.

Ce lucrări se execută în zona verificată

Pe DN 74, la kilometrul 55 se consolidează infrastructura pe o lungime de 235 ml. Pe acest sector de drum se efectuează lucrări de consolidare, prin zid de sprijin, din care s-au executat 39 de tronsoane din totalul de 49. Se execută un podeț, urmând montarea parapeților metalici, amenajarea albiei râului și așternerea de covor asfaltic.

Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în data de 13.05.2024, durata de execuție fiind de 6 luni.

Pe DN 74A se execută lucrări pentru protejarea corpului și a platformei drumului pe trei sectoare cuprinse între km 8+350 și km 8+650, porțiuni afectate de viiturile repetate care au avut loc în zonă: realizarea părții carosabile, a acostamentului și amplasarea de parapet. Pentru asigurarea stabilității corpului drumului au loc lucrări de drenarea și scurgere a apelor și lucrări de consolidare cu structură de sprijin formată din coloane forate.

Ordinul de reîncepere al lucrărilor a fost dat în data de 12.08.2024, durata de execuție fiind de 9 luni. Până în acest moment au fost executate: organizarea de șantier, platformele de lucru pe sectoarele 1 și 2, 28 de piloți forați pe sectorul 1, 2 tronsoane de grindă de rigiditate pe sectorul 1 și 40 de piloți forați pe sectorul 2, urmând a fi finalizat și sectorul 3 cu 24 de piloți forați.

,,Am ținut neapărat să mă deplasez la fața locului, alături de specialiști în domeniu pentru a mă asigura că lucrările la infrastructura din zonă se execută la termen și de un bun nivel calitativ. Punerea în siguranță a sectoarelor de drum și totodată a participanților la trafic, fluidizarea circulației reprezintă principalele obiective, pe care trebuie să le transpunem în realitate”, a declarat Nicolae Albu, într-un comunicat de presă transmis de Instituția Prefectului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate