Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | „Pregătiți pentru viitor”: 20 de tineri de la Universitatea „1 Decembrie 1918” au fost instruiți despre mecanismele instituțiilor și companiilor

Publicat

În perioada 29 – 31 martie 2013, 20 de tineri au fost instruiți în primul atelier de lucru din cadrul proiectului „Pregătiți pentru viitor”. Atelierul „Organigrama – ierarhia de care un angajat trebuie să țină cont” a avut ca obiectiv dezvoltarea abilităților de management organizațional prin metode nonformale pentru tineri în scopul înțelegerii mencanismelor ce se succed în cadrul instituților publice sau companiilor private, dar și ale ONG-urilor.

Atelierul a avut mai multe activități nonformale promovând educarea tinerilor într-un mod plăcut și participativ, debutând cu câteva jocuri de cunoaștere a membrilor grupului, exerciții de spargere a gheții și de energizat grupul.

Au fost pregătite mai multe jocuri de rol prin intermediul cărora tinerii să înțeleagă managementul organizațional și diversele culturi organizaționale, s-au efectuat și studii de caz pe anumite instituții publice, companii private și ONG-uri.

Totodată, tinerilor le-au fost aplicate teste de auto-cunoaștere și de identificare a rolului pe care l-ar putea avea în cadrul unei echipe de lucru, dar și pentru a afla abilitățile de lider ale acestora.

„Din evaluările realizate la finalul atelierului de lucru, am primit un feed-back pozitiv, tinerii arătându-se deosebit de mulțumiți de lucrurile noi pe care și le-au însușit dar mai ales de metoda prin care acestea le-au fost prezentate”, ne-a transmis coordonatorul proiectului, Cristian Dima.

“Pregătiţi pentru viitor” este un al tinerilor voluntari și membri ai Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Liga Studenților.

Proiectul este finanţat de ANPCDEFP prin Programul “Tineret în acţiune” (program al Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii 1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată atât din tineri liceeni, studenţi şi absolvenţi ai Universităţii “1 Decembrie 1918 Alba Iulia”. Pe durata proiectului ce se va desfăşura între 15-01-2013 şi 15-10-2013, 60 de studenţi ce vor absolvi facultatea în anul 2013 vor fi „Pregătiți pentru viitor” prin dezvoltarea competenţelor necesare pentru angajare, abilităţilor de antreprenoriat şi nu numai.

Următorul atelier de lucru numit „7 paşi pentru rezolvarea unei probleme” se va desfășura în perioada 26-28 aprilie 2013. În cadrul acestuia, alți 20 de tineri își vor dezvolta competenţe pentru abordarea unor sarcini de lucru, analiza problemei, descoperirea soluţiilor alternative şi găsirea soluţiei optime.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax