Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Premierea concursului Societatea Europeană – Societate Românească și lansare de carte la Ball Room în Alba Mall

Publicat

Mai mulți elevi din Alba au fost premiați vineri de ADR Centru, Biblioteca Județeană “Lucian Blaga” și Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Alba. Aceștia au participat la a cineaa ediție a proiectului „Societatea Europeană – Societate Românească”, iar eseurile redactate de ei pe diverse teme au intrat în concurs și implicit în cursa pentru primele locuri. În cadrul evenimentului a avut loc și lansarea volumului „Cioburi de Cuvinte” a Elenei Zmeu-Mare.

Din cei 25 de elevi înscriși, cinci au reușit să impresioneze juriul cu lucrări bine documentate și adaptate la cerințele propuse în tematică. Este vorba despre:

– Cristina Ioana Croitoru de la Colegiul “HCC” din Alba Iulia a obținut locul I

– Larisa Tric de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”

– Sandra Bocșa de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud.

Toți elevii participanți la proiect au fost răsplătiți cu premii constând în materiale promoționale de la ADR Centru și cărți din partea Bibliotecii Județene “Lucian Blaga” din Alba Iulia.

Proiectul „Societatea românească – Societate europeană”  fost gândit sub forma unui concurs de eseuri. Scopul acestui concurs este de a conștientiza apartenența României la sistemul de valori propus de Uniunea Europeană. Concurenții au avut la dispoziție patru teme pe marginea cărora au putut prezenta, din punctul lor de vedere, costurile și beneficiile integrării României în UE, cultura românească în context european, precum și instituțiile Uniunii Europene.

În cadrul evenimentului a avut loc și lansarea volumului de poezii a Elenei Zmeu-Mare. Alături de aceasta a fost familia, critici literari și profesori.

Deși evenimentul de la Alba Mall ar fi trebuit să țină în jur de 45 de minute, cei care au venit să își ridice premiile câștigate în urma concursului au avut de așteptat mai bine de o oră până la terminarea lansării de carte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax