Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Premieră la Alba Iulia. Mureșul, populat cu peste 1.000 de puieți de sturion

Publicat

Peste 1.000 de puieți de cegă (o specie de sturion) au fost eliberați, vineri, 22 decembrie 2017, în apele Râului Mureș. Popularea s-a făcut în zona Alba Iulia, grație unui proiect al Asociației Județeane a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Alba, derulat împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Cega (Acipenser ruthenus) este o specie comună de sturion euro-asiatic. Este unul dintre cei mai mici sturioni, o specie comună în Europa centrală. Cega este pescuită, dar poate fi și crescută pentru caviarul sau gelatina care se obțin din icrele sale, sau capturată pentru acvaristică. Deși este membru al familiei sturionilor, este un pește exclusiv de apă dulce. Preferă apele adânci și limpezi, cu fund tare, apropiindu-se de mal numai dacă acesta este abrupt. Nu suportă apele tulburi și pe cele sărace în oxigen. Se hrănește cu crustacee și larve de insecte. Măsoară în medie 60–70 cm și cântărește 4-5 kg, putând ajunge la 1-1,25 m și 16 kg. Carnea și icrele sunt foarte apreciate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Span

    vineri, 22.12.2017 at 20:51

    Interesant..consider insa ca pentru moment toate eforturile ar trebui indreptate impotriva braconajului.

  2. un pescar

    sâmbătă, 23.12.2017 at 10:42

    Mai mult decat interesant. Felicitari. Posibil ca cei care sunt obligati de lege sa asigure controale si sa combata , cat este posibil braconajul, sa fie „sensibilizati”.POATE VOM VEDEA MAI DES JANDARMI , POLITIE , GARDA DE MEDIU SI ANPA PE APELE NOASTRE.
    Oricum , un pas frumos , sper sa nu se opreasca aici.
    Bravo si felicitari tuturor celor care au reusit asta.

  3. Ioan

    duminică, 24.12.2017 at 10:44

    Frumos dar inutil dacă nu se oprește braconajul, în special pe porțiunea podului dintre Alba și Oarda!!! Acolo se braconeaza zilnic fără ca cineva să ia măsuri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax