Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Premii pentru eleve de la Colegiul Economic din Alba Iulia, la concursul regional de cultură, turism şi tradiţie de la Baia Mare

Publicat

elevi colegiul

concurs colegiul economic_1 Două echipaje de eleve de la Colegiul Economic “Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia s-au întors cu premii de la concursul regional cultural-artistic ”România – cultură, turism, tradiție” de la Baia Mare, desfăşurat în perioada 10-12 iunie.

Fetele s-au înscris la ambele secțiuni – turism-cultură și tradiții gastronomice, echipele fiind coordonate de profesorul Cetean Emil și au obținut patru premii importante: locul I și al III-lea la turism-cultură și locul II și mențiune, la gatronomie-tradiție.

Echipa formată din Oana Ordean, Cătălina Măhăra, Denisa Oancea, Racz Katheleen și cea compusă din Maria Trifan, Diana Șușman, Maria Buda, Maria Toderean au avut de trecut fiecare, pentru ambele secțiuni, câte două probe, una teoretică și una practică.

La secțiunea de turism elevele au realizat un circuit turistic de o săptămână, pe zile și pe ore, astfel încât acesta să fie realizabil în mod real. De asemenea, o condiție esențială a fost existența în cadrul circuitului a unor obiective turistice naturale și antropice și cuprinderea a cel puțin trei forme de turism.

La secțiunea gastronomie, elevele au prezentat trei materii prime cu caracter general și două materii prime cu specific local din zona pe care și-au ales-o.

Prima echipă albaiuliană a prezentat lurda și ciuperca de pădure și ce de-a doua, carnea de vânat și oțetul de mere.

Echipele din 14 unități de învățământ din Iași, Suceava, Baia Mare, Cavnic, Cluj, Dej și Alba Iulia s-au luptat pentru premii încercând să convingă juriul că au temeinice cunoștințe teoretice. Elevele de la Colegiul Economic din Alba Iulia au reușit performanța de a aduce acasă premii premii și s-au bucurat că au contribuit și ele la promovarea arealului geografic din judeţ și la păstrarea tradițiilor culinare românești.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax