Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Preoți și credincioși din Alba Iulia, însoțiți de Părintele Arhiepiscop Irineu, au donat sânge pentru semenii bolnavi

Publicat

Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia a găzduit joi, 16 martie, o nouă campanie de donare de sânge. De la ora 09:00, numeroși preoți și credincioși de pe raza protopopiatului Alba Iulia, însoțiți de Părintele Arhiepiscop Irineu, au donat sânge, venind astfel în ajutorul celor aflați în diferite neputințe trupești sau care au nevoie de intervenții chirurgicale pentru a se putea bucura pe mai departe de darul vieții, oferit de Dumnezeu. Acțiunea face parte din cadrul campaniei „Salvează Viața, donează sânge!”, derulată de către Arhiepiscopia Alba Iuliei în județele Alba și Mureș.

Alături de clericii și credincioșii prezenți s-a aflat și părintele protopop Teofil Slevaș care a subliniat importanța solemnă a acestui eveniment: „Acțiunea de astăzi face parte din calendarul activităților Protopopiatului Ortodox Alba Iulia.

În luna martie, intitulată sugestiv <Luna pentru viață>, Biserica desfășoară o campanie activă pentru a promova familia, firescul, bucuria de a trăi și dragostea curată; într-un cuvânt, valorile moral-spirituale autentice.

În cadrul acestei campanii, preoților li s-au alăturat și credincioșii noștri buni care, împreună cu părinții lor duhovnicești, împlinesc cuvântul Domnului: <Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta […] și pe aproapele tău ca pe tine însuţi>.

„Suntem în săptămâna a III-a din Postul Mare și a fost foarte bine ales acest moment, pentru că în aceste zile vorbim despre jertfă și dăruire, despre nevoile semenilor noștri și, înainte de toate, despre gestul suprem săvârșit de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos pe Cruce. Pe această cale, adresăm alese mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu pentru binecuvântarea de a desfășura această activitate, pentru prezența în mijlocul nostru și, mai ales, pentru cuvântul care întărește sufletele preoților și misiunea Bisericii.

Mulțumim, de asemenea, participanților și, în mod special, angajaților Centrului de Transfuzie Sanguină Alba care, de fiecare dată, ne primesc cu multă dragoste și recunoștință”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei.

Programul „Salvează Viața, donează sânge!”, inițiat cu implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, face parte din seria acțiunilor pro-viață organizate de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei în „Luna pentru Viață”.

„Având în vedere nevoia acută de sânge în unitățile medicale din întreaga țară, Eparhia Alba Iuliei a răspuns și de această dată apelului Centrul Transfuzie Sanguină din Alba Iulia, aflat sub coordonarea Dr. Ana Savu. Pe această cale, Arhiepiscopia noastră îi îndeamnă stăruitor pe toți credincioșii să doneze sânge, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții persoanelor aflate în diferite crize generate de situațiile neprevăzute ale vieții”, au mai precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei.

sursa: Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax