Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Preoții din Câmpeni se implică în lupta cu coronavirusul. Au donat bani pentru echipamente medicale și alimente

Publicat

preoti campeni

Protopopiatul Ortodox Român Câmpeni, în această Săptămână a Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos, a organizat o nouă colectă pentru ajutorarea persoanelor afectate de starea de urgență instituită ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus, transmit reprezentanții bisericii.

Astfel, prin donațiile făcute de către preoții și angajații Protopopiatului Câmpeni a fost strânsă suma de 24.000 lei. Suma de 12 000 lei a fost folosită pentru achiziționarea de alimente, iar 12 000 vor fi folosiți pentru achiziționarea de materiale de protecție pentru personalul unităților medicale de pe raza protopopiatului.

În cadrul acestei activități de ajutorare, săptămâna aceasta un număr de 60 persoane vulnerabile (persoane vârstnice, persoane aflate în dificultăți materiale) au beneficiat de pachete cu alimente de primă necesitate, Acțiunea s-a derulat în parohiile Câmpeni, Abrud, Arieșeni, Baia de Arieș, Bistra și Burzonești, prin implicarea nemijlocită a membrilor Comitetului de Acțiune constituit la nivel de protopopiat, format din: părintele protopop Andrei Bâldea, preoții Cristian Motora, Claudiu Iagăr, Teodor Rusu, Ionel Nicoara și George Grecu.

Persoanele implicate în distribuirea pachetelor au respectat riguros normele și regulile de igienă și cele de protejare a sănătății beneficiarilor, purtând mănuși și măști, iar la intrarea în casele acestora botoșei de unică folosință. Persoanele vârstnice beneficiare au fost încurajate în lupta cu greutățile acestei perioade, au fost îndemnați să se protejeze în mod corespunzător și în caz de nevoie sa apeleze cu încredere la persoanele desemnate la nivelul protopopiatului pentru a primi ajutor.

„Putem spune că prin această acțiune social-filantropică desfășurată acum în Săptămâna Patimilor, când trebuie să ne arătăm iubirea milostivă prin fapte concrete față de semenii noștri, urmând îndemnul Sfântul Apostol Iacob care spune „credința fără fapte este moartă” (2,20), nădăjduim că am adus un zâmbet pe fața acestor „prea mici frați ai Mântuitorului”, care în contextul acestor vremuri grele pe care le trăim, își trăiesc durerea, sărăcia și singurătatea în liniștea odăii lor” – a declarat, cu această ocazie, părintele protopop Andrei Bâldea.

Aceste acțiuni fac parte din Programele eparhiale de ajutorare „Solidaritate prin Filantropie” – program inițiat pentru ajutorarea la persoanelor nevoiașe afectate social de epidemia de coronavirus și „Solidaritate pentru Viață” – program inițiat pentru ajutorarea personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei de coronavirus și sprijinirea unităților medicale spitalicești din județele Alba și Mureș.

Aceste programe filantropice au fost inițiate de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, ca răspuns concret al Eparhiei Alba Iuliei la gravele probleme sociale și medicale cu care se confruntă acum societatea, și sunt implementate prin cele 10 Comitete de Acțiune ale Protopopiatelor Alba Iulia, Târgu-Mureș, Sebeș, Reghin, Blaj, Sighișoara, Aiud, Luduș, Câmpeni și Târnăveni, în parteneriat cu cele 25 de organizații filantropice eparhiale.

Până în prezent, în cadrul Programului „Solidaritate pentru Viață” au fost acordate ajutoare unităților medicale în valoare de 342.000 lei, iar în cadrul Programului „Solidaritate prin Filantropia”, program care se desfășoară în parteneriat cu Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” și Instituțiile Prefectului – Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din județele Alba și Mureș, se acordă zilnic sprijin alimentar pentru 820 de persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax