Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Președintele Klaus Iohannis a ajuns în gara din Kiev. Se va întâlni cu Zelensky, alături de Macron, Scholz și Draghi

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a ajuns joi în Gara din Kiev, unde a fost întâmpinat de vicepremierul Olha Stefanishyna. El se alătură celor trei lideri europeni, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

”Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Președintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz și Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic și solidaritatea deplină față de Președintele Zelenski și de poporul ucrainean.

Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!” a scrsi Klaus Iohannis, pe contul oficial de Facebook.

Liderii vor avea convorbiri, urmate de o conferință de presă. Șeful statului român se alătură delegației celor trei lideri europeni: președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi, potrivit Mediafax.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi au ajuns, joi dimineața, la Kiev, după ce au călătorit circa 12 ore cu trenul, din Polonia. Klaus Iohannis s-a alăturat după ce a urmate un alt traseu.

Volodimir Zelenski urmează să îi primească pe liderii europeni la Palatul Maryinsky, sediul președinției, pentru discuții considerate cruciale înaintea summitului UE din 23-24 iunie. O conferință de presă este programată după-amiezii, apoi în program este un „prânz privat” târziu.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax