Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Președinția, edilii locali și opoziția din Alba au depus coroane la statuile lui Brătianu și Maniu, cu o zi înainte de Ziua României

Publicat

Ion I.C. Brătianu și Iuliu Maniu au fost și în acest an omagiați în cadrul manifestărilor organizate la Alba Iulia, cu o zi înainte de Ziua Națională a României. Vineri, 30 noiembrie,  la orele amiezii, autorități publice locale și județene, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice,  partidelor politice din Alba și Președinției s-au prezentat la monumentele ridicate în cinstea celor doi pentru a-și depune onorurile. Reprezentanții opoziției au schimbat în ultimele două zile programul unor ceremonii dedicate Zilei Naționale pentru a nu participa la acestea împreună cu partidele la aflate la Putere și cu reprezentanții guvernului.

Edilii locali sunt nemulțumiți că guvernul nu a vrut să aloce niciun leu pentru manifestările de la Alba Iulia, Primăria și Consiliul Județean fiind nevoite să găsească resurse financiare locale pentru a susține cheltuielile manifestărilor dedicate Zilei Unirii. La Alba Iulia sunt aștepați să vină, pe 1 Decembrie, în jur de 10000 de români din toată țara.

Dacă, în alți ani, edililor locali li se alăturau figuri marcante de la Centru, de această dată, singurul reprezentant al Președinţiei României la Alba Iulia a fost consilierul prezidențial Bogdan Oprea. Acesta a depus coroane la statuia lui Ion I.C. Brătianu și Iuliu Maniu din partea președintelui Traian Băsescu.

Îmbrăcați „la țol festiv” și purtând coroane, reprezentanții Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean Alba, Mircea Hava, Dorin Șerdean, Paul Voicu, Alin Cucui și Florin Roman și-au depus onorurile. Acestora li s-au alăturat pe rând liderii ARD Alba și PP-DD Alba. Au lipsit  PSD și PNL Alba. Cele două partide vor depune coroane, cel mai probabil mâine, de 1 Decembrie, când Prefectura Alba are programate noi onoruri la statuile din oraș. Singurii reprezentanți ai PNL Alba la ceremonia de vineri au fost consilierii liberali, care și-au adus omagiile din partea Primăriei Alba Iulia.

Depuneri de coroane au făcut și reprezentanții instituțiilor publice din Alba, dintre care amintim Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, Muzeul Național al Unirii,  Spitalul Județean Alba, Poliţia Locală, DSP Alba, Drumuri și Poduri Locale, Teatrul de Păpuși „Prichindel”, dar și delegaţi din partea primăriilor din Suceava, Târgoviște și din alte orașe din țară.

Vă invităm să vizionați o galerie foto de la depunerile de coroane de la statuile lui I.C. Brătianu și Iuliu Maniu din Alba Iulia:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. anti PDL

    sâmbătă, 01.12.2012 at 02:23

    Lamuriti-ma si pe mine, coroane se depun de ziua Romaniei? Sau de sfantul Andrei? Ca daca de Sf. Andrei se depun astia de la PSD si PNL nu pot fii iertati 😉 Voi chiar il pupati in dos pe Hava de nu mai ganditi de la miros?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax