Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima creșă din orașul Cugir a fost inaugurată. 28 de micuți, admiși în anul școlar 2018-2019

Publicat

cresa stc cugir

O creșă ultramodernă, construită la standarde europene, a fost inaugurată luni, 15 octombrie, în orașul Cugir. 28 de copii au fost admiși pentru a frecventa creșa Kunterbunt în anul școlar 2018-2019.

Fosta grădiniță din localitate a fost reabilitată și modernizată, de către administrația locală, având sprijinul celor de la Star Transmission Cugir și a Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir.

La inaugurare au luat parte primarul orașului Cugir, Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui, directorul Resurse Umane din cadrul Star Transmission Cugir, Tatiana Oana, directorul de producție a STC, Faur Emil, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, Stela Țîrlea, precum și consilieri locali și reprezentanți ai SPAS Cugir.

Noua creșă va fi în subordinea administrației locale prin Serviciul Public de Asistență Socială Cugir. Potrivit primarului Adrian Teban, creșa va veni în ajutorul părinților care nu au posibilitatea de a lăsa copiii, în grija unei bone sau a bunicilor în timpul când sunt la servici, sau revin din concediu de îngrijire mai repede la servici.

„Nouă creșă vine în întâmpinarea părinţilor care, în momentul în care revin la serviciu, la finalul concediului de îngrijire, sau mai devreme, sunt în situaţia dificilă de a nu avea cu cine să-i lase pe micuţi. În sprijinul lor, am înființat serviciului social de zi, „CREȘA KUNTERBUNT”, care este finanțat și coordonat de către administrația locală prin Serviciului Public de Asistență Socială. Vreau să mulțumesc atât fostului director Pruscha Falk, cât și actualului director, Klaus Eichhorn pentru că STC ne-a fost alături în acest demers și a finanțat lucrările de reabilitare și modernizare a imobilului și a contribuit, alături de adimnistrația locală, la dotarea creșei. Totodată, îmi exprim convingerea că, în parteneriat cu agenții economici locali, putem să asigurăm cele mai bune condiții pentru copiii angajaților din Cugir” a declarat primarul orașului Cugir, Adrian Teban.

Creșa Kunterbunt va funcționa la parterul grădiniței de pe strada Doinei, Nr. 10, fiind separată atât ca acces cât și ca activitate.

Acesta va deservi două grupe de copii, respectiv grupa mijlocie ( 1 – 2 ani) și grupa mare ( 2 – 3 ani).

Noua creșă va avea un educator, un asisten medical, un bucătar și patru îngrijitoare subordonați Școlii Gimnaziale Nr 3 Cugir. Aici micii locatari vor beneficia de servicii de îngrijire, supraveghere și educație timpurie.

Programul creșei este adaptat celui angajaților și va fi de luni până vineri, între orele 06:00 – 18:00, cu o întrerupere pe o perioadă de 30 de zile pe timpul verii.

 

Sorin Giurca

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax