Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima ediție a Balului Mărțișorului la Liceul Teoretic din Teiuș. Probe de cultură generală, îndemânare și karaoke

Publicat

balul martisorului Vineri, la Casa de Cultură a oraşului din Teiuș a avut loc prima ediție Balul Mărțișorului, organizat de elevii Liceului Teoretic Teiuș. Perechile participante au avut de realizat o prezentare originală, fiind “supuși” la proba de cultură generală, două probe de îndemânare, una pentru fete, în care legate la ochi a trebuit să îşi recunoască partenerul, iar băieţii cu ajutorul unui băţ au trebuit să îşi pună pe cap o pălărie.

O altă probă a fost dansul perechilor şi ultima, proba de karaoke. Între probe ne-au încântat elevi ai liceului cu dans, cântece şi o paradă de modă.

Publicul a fost încântat de prestaţiile artistice ale elevilor implicaţi în momentele artistice prezentate şi de spontaneitatea, originalitatea şi creativitatea perechilor participante la concursul de Miss şi Mister Mărţişor.

DSCN6446 Titlul de Miss şi Mister Mărţişor l-a câştigat perechea formată din Denisa Tamaş-Crişan din clasa a IX-a Uman şi Raul Oniţa din clasa a XI-a Uman. Sarcina juriului a fost, însă, dificilă deoarece toţi concurenţii au fost „la înălţime” .

În acest an, elevii Liceului Teoretic Teiuş s-au hotărât să organizeze Balul Mărţişorului. Iniţiativa aparţine CŞE, coordonat de dna prof. Mihaela Suărăşan. „Acest bal a luat naştere din dorinţa de a întâmpina primăvara într-un mod frumos, distractiv, aducând un moment de prospeţime.

Argumentele lor : mărţişorul este un mic obiect de podoabă legat de un şnur împletit dintr-un fir alb şi unul roşu pe care femeile şi fetele îl primesc şi îl poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii, dar şi pentru a avea noroc tot anul.

Sărbătoarea mărţişorului este de pe vremea romanilor, dar ţările în care se mai păstrează această tradiţie nu sunt foarte multe: în zona Balcanilor, la aromâni, precum și la Bulgari care o numesc Martenița și de asemenea în Macedonia, Albania, dar şi în Republica Moldova”, tranmit organizatorii evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ileana

    duminică, 01.03.2015 at 22:16

    Imi era teama ca ne anuntati rezultate extraordinare la invatatura, sau Doamne fereste ca au ajuns la faze judetene*nationale la fizica, chimie….. . Slava Domnului, la baluri sunt asi. Nu stiu ce altceva fac la scoala asta….dar vom vedea curand rezultatele la examene..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax