Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima ediție a Zilei Lucian Blaga, la Biblioteca Județeană Alba. Ateliere creative şi momente muzicale

Publicat

18403702_154512701751425_9080971703331707981_n Biblioteca Județeană ,,Lucian Blagaʼʼ Alba a organizat marți, 9 mai, prima ediţie a Zilei Lucian Blaga, marcând în acest fel aniversarea patronului său spiritual.

La sediul instituţiei de cultură, la Filiala Ampoi și Filiala Cetate, iubitorii de înțelepciune și frumos au urmat „paşii profetului” și au avut parte de momente de emoție și bucurie participând la activitățile organizate în „casa cărților”. Biblioteca a oferit tuturor celor care au trecut pragul instituției răvașe cu poezia „Către cititor” și au fost organizate expoziții tematice de carte.

Ziua Lucian Blaga a debutat la sala de lectură cu Ora de limba română la bibliotecă, la care au participat elevi de la Liceul de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia, coordonați de Anca Rancov. Cantautorul Daniel Avram a susținut un moment muzical din lirica blagiană. La atelierul creativ inspirat de poezia „Către cititori” au participat elevi de la Liceul de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia, coordonați de Nicoleta Apostol și Cristina Pop, urmând a se realiza o expoziție de desene în cadrul Târgului de carte Alba Transilvana, ediția a X-a.

18342236_154512161751479_2154416244623248468_n La Secția pentru copii s-au desfășurat ateliere creative la care au participat elevi de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu din Alba Iulia, coordonați de Ileana Chivoiu și Florina Ștef.

La Secția Împrumut pentru adulți cititorii s-au bucurat de răvașele dăruite de către bibliotecare și de surpriza oferită de elevii Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia coordonați de Alice Jurcoveț, care au încântat cu un moment muzical inedit.

„Prezența celor peste 130 de elevi însoțiți de cadrele didactice, a mai bine de 100 de utilizatori ai bibliotecii la sediu și filialele din municipiul Alba Iulia, expozițiile tematice și activitățile organizate de celelalte biblioteci publice din județul Alba ne-au convins că proiectul a fost o reușită și merită continuat.

Lucian Blaga a fost prezent în mediul virtual prin poeziile și informațiile biografice furnizate de catre bibliotecarii din bibliotecile publice ale județului”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax