Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima generație de absolvenți ai Școlii Profesionale Germane din Alba Iulia. 36 de tineri au terminat cei doi ani de studiu

Publicat

20150807_100745 Școala Profesională Germană din Alba Iulia a sărbătorit vineri, 7 august, prima generație de elevi. 36 de tineri au absolvit în acest an cursurile școlii. Pe parcursul celor doi ani de studiu, tinerii au învățat o meserie, au beneficiat de spații moderne pentru practică și acces la activitatea unor firme importante din județ. În final 95% dintre aceștia au fost angajați la companiile partenere.

Potrivit directoarei Carmen Sînc, în acest an, 36 de elevi au absolvit Școala Profesională Germană din Alba Iulia. 95% dintre aceștia vor lucra la companiile cu care au avut contract și unde au desfășurat stagiile de pregătire practică. Aceste companii sunt Star Transmission SRL, Supremia Grup SRL, Ipec SA, Bosch Rexroth SRL și Saturn SA.

La ceremonia de absolvire a primei generații de elevi, care a avut loc vineri, 7 august, începând cu ora 10.00, au participat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, inspectorul şcolar de specialitate – învăţământ tehnic din cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Alba, Alexandra Popa, managerul general Star Transmission, Bernd Krottmayer, directoarea Școlii Profesionale Germane Alba Iulia, Carmen Sînc, cadre didactice și elevi.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, modelul școlii trebuie să fie și o să fie urmat în continuare.

„Îmi doresc ca modelul acesta să se extindă în întreg învățământul românesc, dacă vrem ca fiecare dintre copiii noștri să lucreze și să se dezvolte economia. Eu sunt convins că și instituțiile statului, cele care au obligația să gândească, să întrebe în stânga și în dreapta, și pe mediul de afaceri dar și pe părinți, o să ia deciziile corecte la un moment dat”, a transmis Ion Dumitrel.

Managerul general al Star Transmission, Bernd Krottmayer a transmis că este un vis devenit realitate. ”Nu am gândit că putem să dezvoltăm așa de repede o școală profesională duală, după un model german, și astăzi stăm aici împreună și felicităm pe primii absolvenți. Nu a fost ușor dar sunt convins că asta este o bază pe care putem să dezvoltăm în continuare, vrem să ajutăm și să oferim și alte direcții de dezvoltare pentru viitor. Este o bază și o posibilitate și pentru învățământul din România să se dezvolte în continuare pentru o piață de muncă care este și pentru noi ca și investitori, din când în când, dificilă. Dezvoltăm foarte repede, dar pentru asta avem nevoie de angajați calificați și e mult mai ușor atunci să continuăm cu investițiile aici în țară”, a transmis Krottmayer.

„Îmi amintesc atunci când a demarat acest proiect, după o vizită la Școala Profesională Germană Kronstadt de la Brașov, foarte puțini ne dădeau șanse. Ne-am întâlnit la început mulți, din păcate pe traseu am rămas tot mai puțini, dar am rămas cei care am crezut în acest proiect și cei care au pus suflet. M-am bucurat când s-a regândit la nivel național sistemul pentru școlile profesionale. Aici s-a făcut un lucru bun cu bani puțini”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

În cadrul ceremoniei de absolvire, elevii care au obținut rezultate bune la învățământ au fost premiați.

”Ca și Inspectorat Școlar care lucrăm și pe fundamentare de plan de școlarizare, exemplul vostru deja se vede în fundamentarea planului de școlarizare pentru această unitate de învățământ și în realizarea planului de școlarizare. Aș dori să fiți un exemplu de bună practică, să veniți la începutul anului școlar să vă întâlniți cu cei care acum, în acest an, vor începe școala, să le împărtășiți din experiența voastră, să putem împreună să popularizăm rezultatele obținute de această unitatea de învățământ”, le-a transmis absolvenților, inspectorul Alexandra Popa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax